Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας, σε συνεδρίασή της στις 3 Ιουνίου 2021, αποφάσισε την συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, εκφράζοντας την διαμαρτυρία και αντίθεση του κόσμου της εργασίας απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Η κρίση στην αγορά εργασίας που προκλήθηκε από την πανδημία COVID- 19 ως συνέχεια της κρίσης των μνημονίων, έχει αυξήσει την πιθανότητα σημαντικής υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.
Εμείς, συνεπείς με την ιστορία και τους αγώνες μας, ανταποκρινόμενοι στην
ευθύνη που μας αναλογεί, εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας, αλλά προτάσσουμε και το δικό μας πλαίσιο διεκδίκησης.
Το νομοσχέδιο, παρά τα όσα προσπαθεί να επικοινωνήσει η κυβέρνηση, ΔΕΝ ρυθμίζει την αγορά εργασίας και ΔΕΝ κινείται στην κατεύθυνση «προστασίας» της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Αντίθετα, εντείνει τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και τις ρυθμίσεις που προβλέπει, όπως:
- «Διευθέτηση» του χρόνου εργασίας με ατομική σύμβαση
- Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες εργαζόμενους, με τη διεύρυνση των κλάδων που εντάσσει
- Απελευθέρωση των απολύσεων που θα γίνονται πλέον ανεξέλεγκτες, και πολλά άλλα που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά αντι-εργατικών ρυθμίσεων που θα επιφέρουν μεγάλη επισφάλεια στις εργασιακές σχέσεις και πλήγμα στο θεσμό των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και στο μοντέλο της ασφαλούς και αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας.


Και ενώ θα περιμέναμε, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, να «επιβάλλει» την υιοθέτηση θετικών πρωτοβουλιών από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία θα έπρεπε να επικεντρώνεται σε μέτρα στήριξης της εργασίας και ανακούφισης των εργαζομένων, η κυβέρνηση – με το νομοσχέδιο που προωθεί
– έρχεται να απορυθμίσει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, παραχωρώντας εργαλεία στους εργοδότες, προκειμένου να επιβάλλουν όρους εργασίας και αμοιβής με βάση την ατομική σύμβαση εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, το τεκμηριωμένο αίτημα της Γ.Σ.Ε.Ε. για αύξηση του κατώτατου μισθού, συνιστά εργαλείο οικονομικής ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και συσπείρωσης των δυνάμεων της εργασίας. Η θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού μέσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι η ύψιστη προστασία των εργαζομένων από χαμηλές αμοιβές που δεν διασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Οι σύγχρονες κοινωνίες, πρέπει να αφουγκραστούν τα προβλήματα των εργαζομένων και να δίνουν λύσεις για δίκαιες αμοιβές και προστασία των εργαζομένων από αυθαιρεσίες.
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας, συμφωνώντας με την προγραμματισμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας για απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, κ.λ π

ΚΑΛΕΙ

τις Εργαζόμενες Εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,  την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας


Με ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ   Ανάπτυξη ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Να αποκατασταθεί κάθε αντι-εργατική διάταξη που οδηγεί τη χώρα σε δημοκρατική οπισθοδρόμηση και τον κόσμο της εργασίας σε περαιτέρω εργασιακή υποβάθμιση.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ