Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Τα γραφεία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 17 στη Βέροια, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 24 φεβρουαρίου 2021 ο  βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, παρουσία της Προέδρου Γεωργίας Φωστηροπούλου, μελών του Δ.Σ. (Σ. Ζεϊμπέκη, Π. Παπαδοπούλου, Αικ. Μαυρίδου), καθώς και των εργαζομένων της δομής.
Ο βουλευτής ενημερώθηκε εκτενώς, τόσο από την Πρόεδρο, όσο και από την επιστημονική ομάδα (Ψυχολόγους – Κοινωνική Λειτουργό) για τη συνολική πορεία του Συλλόγου, για τον τρόπο λειτουργίας του Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας (προϋποθέσεις ένταξης – συνθήκες διαβίωσης), για τις δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης (Βιωματικά Σεμινάρια – Σχολές Γονέων – Ομάδα ελεύθερης έκφρασης & συζήτησης με την 3η ηλικία), καθώς και για τις γενικότερες δυσκολίες που χαρακτηρίζουν την εποχή μας, λόγω και της υγειονομικής συγκυρίας της διασποράς του COVID19 και των επιβεβλημένων  περιοριστικών μέτρων.
Ο κ. Μπαρτζώκας υπογράμμισε την απόλυτη πίστη του στη σπουδαιότητα του κοινωνικού ρόλου του «Έρασμου», όπως και άλλων τοπικών δομών της Ημαθίας,  τις οποίες όπως είπε στηρίζει από την αρχή της θητείας του και θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο, δια της θεσμικής του ιδιότητας, ως πρεσβευτής της Ημαθίας και των προβλημάτων της τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και απέναντι στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.
Η κ. Φωστηροπούλου από την πλευρά της σημείωσε την ανάγκη επαρκούς στήριξης του «Έρασμου» από πλευράς Πολιτείας, αναφέροντας ότι τόσο η ένταξη της δομής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, δια του Δήμου Βέροιας, όσο και η παράταση χρηματοδότησης από αυτό, έδωσαν μια δυναμικότερη ώθηση στις δράσεις του Συλλόγου κατά της βίας, σε επίπεδο καταστολής αλλά και πρόληψης, ανοίγοντας έναν ελπιδοφόρο δρόμο «καρποφορίας» ακόμη μεγαλύτερου έργου, το οποίο πρέπει να ευοδωθεί έτι περισσότερο.
Μετά το πέρας της επίσκεψής του στα γραφεία, ο κ. Μπαρτζώκας επισκέφθηκε και τον Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας του «Έρασμου».
Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020).
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

Ανάρτηση Τάσου Μπαρτζώκα

« Βρέθηκα σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο και εργαζόμενους της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Έρασμος», μια δομή που έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας σε άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο ή έχουν υποστεί κακοποίηση.

Συζητήσαμε εκτενώς για την δράση της, τους τρόπους υποστήριξής της μέσω της κοινοβουλευτικής και πολιτικής μου ιδιότητας, καθώς και για τα τεκταινόμενα της δημόσιας σφαίρας, σχετικά με τα περιστατικά κακοποίησης που δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Το «χέρι βοήθειας» που απλώνεται από τέτοιου είδους συλλογικότητες είναι πολύτιμο και εξυπακούεται ότι δεσμεύομαι για την ουσιαστική στήριξη του.

Με αφορμή την επίσκεψη μου, θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Κάθε υπόθεση κακοποίησης, ανεξαρτήτως μορφής, είναι κάτι που υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση. Δεν χωράει στην κομματική αρένα. Όσο κάποιοι εστιάζουν στο να εκμεταλλευτούν υποθέσεις δυστυχίας για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, ας έχουν στο νου τους ότι αποδυναμώνουν την τόλμη των θυμάτων, ενδυναμώνοντας τελικά τους θύτες. Αποδυναμώνουν όμως και το δίχτυ προστασίας που απλώνουν αυτο-οργανώσεις όπως ο «Έρασμος».

Στο βαθμό που με αφορά, επιλέγω συνειδητά να απορρίψω την στάση μετατροπής μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης σε «βούρκο». Και αντί αυτού, θα επικεντρωθώ στο να δυναμώσει η «χείρα βοήθειας».»


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ