Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Με 40 προκατασκευασμένους οικίσκους (τύπου ISO BOX), για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού εξοπλίζει από σήμερα τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας η Περιφέρεια.
Τους πρώτους οικίσκους παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια.


Η παράδοση των πρώτων οικίσκων πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και η διανομή και των 40 στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνει σταδιακά τις επόμενες μέρες από τις διοικήσεις των δυο ΥΠΕ. Η παράδοση έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα, του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη, της Διοικήτριας και του Υποδιοικητή του νοσοκομείου Μαρίας Γιόκατζη και Δημήτρη Βαλαρούτσου.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «σήμερα συμπληρώνουμε ένα χρόνο από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας, που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια βρέθηκε δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, στηρίζοντας το σύστημα δημόσιας υγείας στην Κεντρική Μακεδονία. Διαθέτουμε 80 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό των υγειονομικών μονάδων, αλλά και για τη στελέχωσή τους με προσωπικό, αποδεικνύοντας γι’ ακόμη μια φορά πως για τη διοίκησή μας η προστασία της υγείας των πολιτών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Η προμήθεια 40 προκατασκευασμένων οικίσκων τύπου ISO BOX, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία, θα βοηθήσει ώστε να γίνονται με ταχύτητα και ασφάλεια, αλλά και σε μεγάλο αριθμό, τα τεστ (μοριακά και rapid) στους πολίτες. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στις ανάγκες και τα αιτήματα των νοσοκομείων, με στόχο την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες και μέσα σε δυο μήνες παραδίδουμε σήμερα τους οικίσκους καλύπτοντας τις ελλείψεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Με τους οικίσκους, αποφορτίζουμε τα κτίρια των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, προστατεύουμε τους ασθενείς, δημιουργούμε ασφαλείς και αξιοπρεπείς χώρους για τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού και παρέχουμε ακόμη ένα όπλο στη μεγάλη μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και την αντιμετώπιση της πανδημίας».
Ο προϋπολογισμός των 40 οικίσκων ανέρχεται σε 496.000 ευρώ, με τους 21 να διατίθενται στην 3η ΥΠΕ και τους 19 στην 4η ΥΠΕ.
Ο κ. Μπογιατζίδης επισήμανε ότι η Περιφέρεια και προσωπικά ο Περιφερειάρχης στήριξαν εμπράκτως το σύστημα υγείας από την πρώτη στιγμή, που άρχισε η πανδημία του κορονοϊού. Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ υπογράμμισε ότι ήδη έχει αρχίσει η εγκατάσταση των οικίσκων σε όλα τα νοσοκομεία, με πρώτα το «Παπανικολάου» και το νοσοκομείο Νάουσας.
Η κ. Γιόκατζη και ο κ. Βαλαρούτσος ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη σημαντική στήριξη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για τη διαχρονική συνδρομή στην αναβάθμιση των υγειονομικών μονάδων.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ