Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Εξιχνιάσθηκαν απόπειρες κλοπής χρημάτων από ΑΤΜ στην Πιερία με την χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 ατόμων

Τοποθετώντας αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε τρία ΑΤΜ στην Πιερία προσπάθησαν να αφαιρέσουν πάνω από 160.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, απόπειρες κλοπής χρημάτων από ΑΤΜ στην Πιερία, με την χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα και ενός άγνωστου συνεργού του, για απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Επίσης στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμα ένας ημεδαπός άνδρας για συνέργεια σε απόπειρες διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούλιο, ενώθηκαν έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό την τέλεση κλοπών από ΑΤΜ, στα οποία τοποθετούσαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ως προς την μεθοδολογία τους, χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο ένας άνδρας και επέβαινε ο άγνωστος συνεργός του, πήγαιναν τα ξημερώματα σε περιοχές της Πιερίας, όπου τοποθετούσαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ΑΤΜ και προκαλούσαν έκρηξη, με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι την παραπάνω μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, τους είχε παραχωρήσει ο δεύτερος άνδρας, αφού προηγουμένως είχε τροποποιήσει και αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμη.

Όπως εξακριβώθηκε, τον Ιούλιο του 2020 διέπραξαν τις παρακάτω απόπειρες κλοπής από ΑΤΜ στην Πιερία:
·    Τα ξημερώματα της 18ης Ιουλίου 2020 τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ στην Κονταριώτισσα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα.
·    Τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου 2020, τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ΑΤΜ στον Κορινό, όμως ο μηχανισμός δεν εξερράγη και διέφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.
·    Τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου 2020, με την χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, προκάλεσαν έκρηξη σε άλλο ΑΤΜ στην Κονταριώτισσα, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν χρήματα.

Συνολικά, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν πάνω από 160.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν ξεπερνούν τις 19.000 ευρώ.

Η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση των στοιχείων του συνεργού τους, αλλά και της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ