Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Η εορταστική περίοδος έφτασε και είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. 


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας αν και παραμένει κλειστή για το κοινό, συνεχίζει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, την υπηρεσία δωρεάν παράδοσης βιβλίων κατ΄ οίκον αποκλειστικά για τα  μέλη της, που κατοικούν στην πόλη της Βέροιας.

 

 Επιπλέον, πιστοί στο ραντεβού μας με τους μικρούς μας αναγνώστες, σας παρουσιάζουμε διαδικτυακά εορταστικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. 

 

 

Αγαπημένα παραμύθια, εικαστικά εργαστήρια, μαγειρική  και αφηγήσεις κλασσικών εορταστικών ιστοριών.

 

Εγγραφές από Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

 

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020,  11.00-11.30 το πρωί
«Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία».Μέσα από ένα κόμικ, γνωρίζουμε την αδιαφορία του γερο-τοκογλύφου Σκρούτζ για κάθε λογής μαγεία, συναίσθημα και τρυφερότητα. Στη συνέχεια δημιουργώντας το δικό μας κόμικ τον μεταμορφώνουμε στον άνθρωπο που θα θέλαμε να είναι ειδικά τις όμορφες μέρες των Χριστουγέννων. Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή.

 

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, 11.00-11.30 το πρωί
«Μίσκα, ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι».
Ελάτε να γνωρίσουμε το μαγικό ταξίδι του μικρού Μίσκα. Το αρκουδάκι είναι αποφασισμένο να γνωρίσει τον κόσμο. Ποιον βοηθάει στο δρόμο του και ποια είναι η καλή πράξη που κάνει την παραμονή των Χριστουγέννων; Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή.

 

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, 11.00-11.30 το πρωί
«Ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα». 
Πόσο δύσκολο είναι άραγε να συμβάλλουμε ώστε να συμβεί ένα θαύμα; Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη και θετική σκέψη. Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή.

 

Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, 10.30-11.30 το πρωί
«Εφευρέτες Ιδεών!» (2 συναντήσεις).
Τί θα ακολουθήσει στα επόμενα 100 χρόνια για τα έργα Τέχνης που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν; Ποιός θα είναι ο ρόλος τους σε μια μελλοντική κοινωνία;

 

Το υλικό και οι προτάσεις των παιδιών θα παραμείνουν στην Βιβλιοθήκη. Την ίδια ημερομηνία 100 χρόνια μετά, καλλιτέχνες της πόλης μαζί με παιδιά, θα το ανοίξουν! Θα μπορούσαν  άραγε, οι Εφευρέτες  Ιδεών να προκαλέσουν έκπληξη και οι ιδέες τους να αποτελέσουν εργαλεία ώστε να υπάρξει, ίσως, μία ιδιότυπη συνεργασία με τους ανθρώπους του μέλλοντος; Με την εικαστικό Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 13-15 ετών. Με προεγγραφή.

 

 «Η Μαγειρική των Χριστουγέννων για παιδιά»

Παρακολουθήστε τον σεφ Γιώργο Μεταξά, φτιάξτε κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας και στολίστε τους με χριστουγεννιάτικα σχέδια. Συνοδέψτε τους με ζεστό ρόφημα σοκολάτας και απολαύστε τα με την οικογένειά σας!

 

Αφηγήσεις παραμυθιών από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας.

 

Ακούστε έξι γνωστά χριστουγεννιάτικα παραμύθια που αφηγούνται ερασιτέχνες ταλαντούχοι ηθοποιοί που δραστηριοποιούνται σε θεατρικές ομάδες της πόλης μας.

Αφήγηση  Όλγα Παπαδοπούλου, Ελευθέριος Κορυφίδης και  Άρης Ορφανίδης.


Θα ακουστούν τα παρακάτω παραμύθια:

    «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν),
    «Τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα του μπάρμπα Πανόφ» (Λέων Τολστόι),
    «Έρωτας στα χιόνια» (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης),
    «Ο μολυβένιος στρατιώτης» (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν),
    «Το όνειρο του  Γιόμο» (παραδοσιακό από τη Γκάνα).
    «Η Πλούμπω και οι Καλικάντζαροι» (παραδοσιακό)


Επιμέλεια Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας


Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα εργαστήριο.

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:



http://newsletter.libver.gr/tracking/lc/9d873d3b-ef5d-402f-9b65-b5f9c9bc3d3d/4bdca6f5-ce89-41aa-bb32-300f13b12b12/ef62f805-ba76-4afe-b31c-6239afec7c91/

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ