Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως ήταν αναμενόμενο, θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, μαζί με τα νηπιαγωγεία, ενώ λαμβάνεται πρόνοια για την επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, προκειμένου να μειωθούν οι επαφές των παιδιών με τις ευπαθείς ομάδες των γηραιότερων που έχουν συνήθως τη φροντίδα τους, μετά το σχολείο.

Η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε τα μέτρα λειτουργίας των σχολείων, ενώ κάλεσε τις οικογένειες να επιστρέψουν στο κλεινόν άστυ άμεσα και να παραμείνουν σε καθεστώς περιορισμένων επαφών, μέχρι την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Όταν αναφέρθηκε στο θέμα των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός Παιδείας, στράφηκε στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, για την απάφαση της διατήρησης των τάξεων στα παλαιά πρότυπα.

Ερωτηθείσα για τους αγιασμούς, η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι θα γίνουν αγιασμοί ανά τάξη, σε ανοιχτό χώρο, με αυξημένα μέτρα.

Οι ειδικοί, που συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσαν ότι η ενδεδειγμένη μάσκα είναι η υφασμάτινη, με πυκνή ύφανση και λεπτή ίνα. Επίσης, έγινε γνωστό ότι θα χορηγηθούν δύο μάσκες ανά μαθητή, ενώ θα παραχθούν δύο διαφορετικά μεγέθη,

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ