Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνολικά 12 ατόμων
Μέλος της οργάνωσης παρουσιαζόταν ως δήθεν εκπρόσωπος εταιρείας του εξωτερικού και προέβαινε σε παραγγελίες τροφίμων
Κατάρτιζαν και χρησιμοποιούσαν πλαστά αποδεικτικά πληρωμής του εμπορεύματος που παραλάμβαναν
Απέσπασαν προϊόντα αξίας άνω των 200.000 ευρώ και επιχείρησαν να αποσπάσουν προϊόντα αξίας πάνω από 740.000 ευρώ
Εξιχνιάστηκαν μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, απάτες και απόπειρες απάτης σε βάρος επιχειρήσεων

τροφίμων, στην ελληνική επικράτεια.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 12 ατόμων, κατά περίπτωση για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους, δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, με σκοπό να αποκομίζουν παράνομο οικονομικό όφελος.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, μέλος της οργάνωσης παρουσιαζόταν σε παραγωγούς και εμπόρους τροφίμων, ως δήθεν εκπρόσωπος εταιρείας του εξωτερικού και προέβαινε σε παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων, στο πλαίσιο εμπορικής δραστηριότητας.
Ακολούθως, κατάρτιζαν και έστελναν πλαστά αποδεικτικά πληρωμής, για να πείθουν τους εμπόρους και τους παραγωγούς, ότι έχει πιστωθεί το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, χωρίς ωστόσο να έχουν προβεί σε πληρωμή του εμπορεύματος.
Η παραλαβή και μεταφορά των προϊόντων, εκτελούνταν με φορτηγά ξένων μεταφορικών εταιρειών, από τα οποία μεταφόρτωναν το εμπόρευμα σε άλλα φορτηγά και στη συνέχεια το διέθεταν προς πώληση στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι κατάφεραν και απέσπασαν ποσότητες εμπορευμάτων αξίας πάνω από 218.000 ευρώ, από τέσσερις επιχειρήσεις σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Αττικής και της Κρήτης.
Επίσης, προσπάθησαν να εξαπατήσουν επιπλέον 20 επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, επιχειρώντας να αποσπάσουν προϊόντα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 740.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ