Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν διαδοχικά δύο οχήματα που μετέφεραν αλλοδαπούς και οδηγούνταν από διακινητές που προσπάθησαν να διαφύγουν
  
Από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα
Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς για την αποτροπή της διακίνησης αλλοδαπών, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν σε διαδοχικές περιπτώσεις, δύο οχήματα διακινητών αλλοδαπών.Συνολικά, συνελήφθησαν 21 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σήμερα (27 Μαΐου 2020) τα ξημερώματα, εντοπίσθηκε στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων σε περιοχή του Κιλκίς ένα όχημα, ο οδηγός του οποίου σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.
Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και την συνδρομή εποχούμενων περιπολιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν ο αλλοδαπός οδηγός και επιπλέον 7 αλλοδαποί που επέβαιναν στο όχημα και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες (26 Μαΐου 2020) το βράδυ στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων σε περιοχή του Κιλκίς, οδηγός οχήματος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα, ωστόσο οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν άμεσα τον οδηγό και ακόμη 12 άτομα που επέβαιναν στο όχημα και είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν σε παρακείμενο αγρόκτημα.
Όπως εξακριβώθηκε, ο αλλοδαπός οδηγός είχε επιβιβάσει και μετέφερε 12 αλλοδαπούς, με σκοπό την διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από την χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.


Επίσης διαπιστώθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποίησαν, είχε κλαπεί την 24 Μαΐου 2020 από περιοχή της Θεσσαλονίκης και κατασχέθηκε.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού.
Προανάκριση για τις δύο περιπτώσεις διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.
Ο συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ