Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020Το Veria Tech Lab τηςΔημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείαςδιοργανώνει το εργαστήριο Active Communities Tools_ACT, το οποίο θα καλύψει με κατανοητό τρόπο τη μεθοδολογία της διαχείρισης έργων (project management) από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την εφαρμογή της.
Το Active Communities Tools (ACT) σχεδιάστηκε από το FEAST Greece, την πλατφόρμα υποστήριξης δημιουργικών ιδεών, και στοχεύει να εμπνεύσει τις τοπικές κοινότητες να αναλάβουν ενεργό ρόλο για την ευημερία του τόπου τους, υλοποιώντας δράσεις και παρεμβάσεις με βιώσιμες πρακτικές.

Δοκιμασμένα μοντέλα διαχείρισης, εφαρμοσμένες μελέτες περιπτώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μια χρήσιμη εργαλειοθήκη θα συνδράμουν στην ενδυνάμωση των μελών της κοινωνίας των πολιτών, των ενεργών πολιτών και των άτυπων δημιουργικών ομάδων της Βέροιας και των γύρω περιοχών.

Το ACT απευθύνεται σε άτομα, τυπικές και άτυπες ομάδες πολιτών που βρίσκονται στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης ενός έργου και αναζητούν βασικές γνώσεις, ώστε να μεταπηδήσουν από την ιδέα στην πράξη.  
Αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα

Μετά το τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να κατανοούν:
1. Πώς να συνδέουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με μια επιδραστική ιδέα δράσης που θα επουλώσει ένα ζήτημα.
2. Ποια είναι τα στάδια υλοποίησης ενός έργου από το σχεδιασμό μέχρι τη διαχείριση ενός πρότζεκτ, όπως στοχοθεσία, όραμα και αποστολή, ρόλοι και ευθύνες των μελών της ομάδας, συνεργασία με εθελοντές, συνεργάτες και χρηματοδότες, επικοινωνία με την τοπική κοινότητα, οικονομική βιωσιμότητα, αξιολόγηση
3. Ποιος είναι ο κύκλος ζωής ενός έργου: (Σχεδιασμός - Προγραμματισμός - Αξιολόγηση) και πως επιμηκύνεται. 

Για τη βέλτιστη κατανόηση του εργαστηρίου, ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες να φέρουν τις ιδέες τους για την υλοποίηση έργων, ώστε να εργαστούν πάνω σε αυτές ως σενάρια μελέτης περιπτώσεων.

Διάρκεια Εργαστηρίου: Κάθε Τετάρτη από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι τις 29 Απριλίου από τις 17.00 – 20.00 (εξαιρούνται 25.03 και 22.04) 
Σύνολο: 24 ώρες σε διάστημα 8 εβδομάδων, 3ώρες ανά εβδομάδα 

Δηλώσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο που ακολουθεί  https://forms.gle/P8Emk5JEsUXDnBdZA

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ 
Έλλης 8, 59132 Βέροια,  τηλ. 2331024494    http://www.libver.gr

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ