Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Το Μεγάλο μας Τσίρκο είναι ένα μάθημα Ιστορίας. 
Είναι μια εμβληματική μαρτυρία. Είναι η μοίρα μας που κυματίζει. Κι όχι μόνο αυτό … Υπογραμμίζει το πόσο ωραίοι είμαστε σαν Έλληνες. 
Φωτίζει ανάγλυφα τις αρετές και την παθογένεια μας. Υποσημειώνει τα πάθη και τα λάθη, τα παθήματα και τα μαθήματα. Χρωματίζει τους αγώνες και τις αγωνίες μας. 
Μας χτυπά στην πλάτη για το παρελθόν και μας κλείνει το μάτι για το μέλλον. Πάνω από όλα όμως … Αποτελεί την απόδειξη της αέναης πορείας μας. 
Την διαβεβαίωση πως αυτή ελικοειδής και αεί εξελισσόμενη είναι. Είναι η ζωή μας όλη. Που χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε Μπαίνουμε στο πανηγύρι της Και ακολουθούμε. 
 Άλλοτε με χορούς και γέλια και τραγούδια, Άλλοτε με πόνο, με θρήνο και καημό. Και πάντα, πάντα όμως …

Τα σημεία προπώλησης είναι:
Στάσου Μύγδαλα, Μητροπόλεως 12 Βέροια,
gewrgia boutique, τσουπέλη 2 Βέροια,
Βιβλιοχαρτοπωλείο Επίκαιρο, Βενιζέλου 36 Βέροια

Ευχαριστούμε τα σημεία προπώλησης και τα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης για την συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια τους.


Όλοι εμείς που  είμαστε φίλοι του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων έχουμε ένα όνειρο.

Να  προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, κάθε μέρα να βοηθούμε και να ανακουφίζουμε, όλους όσους βρέθηκαν σε μια κατάσταση δύσκολα αντιμετωπίσιμη.

   Και όχι μόνο αυτό …

Προσπαθούμε να προλαμβάνουμε τις ανάγκες πριν ίσως αυτές ακόμα γεννηθούν.

   Και όχι μόνο αυτό ….

   Δεν σταματάμε ποτέ να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε…

   Έχουμε λοιπόν ένα όνειρο !

 
   Τη δημιουργία ενός Ξενώνα στη Θεσσαλονίκη. Ενός χώρου, όπου οι νοσούντες συμπολίτες μας και όχι μόνο, θα μπορούν να διαμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των συνιστώμενων θεραπειών. Σε αυτό το σημείο θα ήταν καλό να διευκρινιστεί πως θα πρόκειται για φιλοξενία αγαπητικής προσφοράς. 

    Κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2013 η θεατρική ομάδα των Φίλων του συλλόγου προσφέροντας καλλιτεχνικά άρτιες παραστάσεις στήριζε τις επιμέρους στοχεύσεις του Συλλόγου. Εφεξής τα έσοδα των παραστάσεων θα προσφέρονται στην υλοποίηση αυτού του ονείρου. Οι Re-act, η ομάδα των εθελοντών- ηθοποιών  γνωρίζει πολύ καλά -όπως έλεγε και ο Σαίξπηρ- πως σκοπός της τέχνης είναι "να δώσει στη ζωή σχήμα" και ακόμα καλύτερα ξέρει να δίνει στη ζωή, ζωή μέσα  από  την τέχνη.

  Εφορμούμενα λοιπόν από αυτήν την ανάγκη, τα μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου,  re-act,  υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Ηρώς  Γεωργίου και την πολύτιμη σύμπραξη του Νέου Ωδείου Έδεσσας παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση  "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη στις 13 Νοεμβρίου 2019 στην Αντωνιάδιειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , στις 19:30 μ.μ. σηματοδοτώντας την έναρξη της υλοποίησης αυτού του ονείρου. 

   Στο Θέατρο υπάρχει μια αρχή.

   Το Θέατρο αν και Τέχνη εφήμερη, είναι και Τέχνη επίκαιρη.

   Είναι μια συνομιλία. Είναι μια συνδιάλεξη των καλλιτεχνών με τους θεατές. Όταν υπάρχουν δύσκολες εποχές, το θέατρο αφήνει τα κλασικά έργα του και καλείται να αντιμετωπίσει το παρόν. Αυτός είναι και ένα λόγος που  είναι η πιο ζωντανή τέχνη. Απαντάει στην ανάγκη του κοινού εκείνη την ώρα, τη δεδομένη χρονική συγκυρία. 
      
   Το Θέατρο όπως και κάθε μορφής τέχνης ευαισθητοποιεί και βοηθάει στην συνειδητοποίηση της πραγματικότητας.  Και κάθε εποχή γεννά τα θεατρικά έργα που έχει ανάγκη.

   Έτσι και το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη , το «Μεγάλο μας Τσίρκο», έγραψε ιστορία όταν ανέβηκε από τον θίασο Καρέζη - Καζάκου.  Το έργο διατρέχει με σατιρικό, αλλά και δραματικό τρόπο την ιστορία της Ελλάδας, εστιάζοντας στην νεότερη από την Τουρκοκρατία και τα χρόνια του Όθωνα, έως τη Μικρασιατική καταστροφή και τη γερμανική κατοχή.  Η ιστορία μας μελοποιημένη από τον Σταύρο Ξαρχάκο και τραγουδισμένη από τον Νίκο Ξυλούρη.

   Η τέχνη από την άλλη μεριά καθρέφτης της κοινωνίας που την παράγει είναι. Εκπορεύεται από τις ανάγκες της και καλείται να τις υπηρετήσει. Στέκεται κριτικά απέναντί τους, τις  ανασυνθέτει  και τις αναπλάθει. Τις  εντοπίζει, τις αναγνωρίζει, τις αφουγκράζεται και ενίοτε τις καλύπτει.

   Έτσι και η θεατρική ομάδα re-act του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων  παλλόμενη σε αυτό το δίπολο, για την νέα θεατρική περίοδο ετοίμασε το «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε συνεργασία με το Νέο Ωδείο Έδεσσας με μια σαφή στόχευση. Όλα τα έσοδα της παράστασης θα παραχωρηθούν στον Ξενώνα φιλοξενίας Καρκινοπαθών που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Θεσσαλονίκη

   Σας περιμένουμε λοιπόν στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Βέροια ,  την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στις 19:30 μ.μ. γιατί

"τέλος ένιωσα κι ας πα' να μ έλεγαν τρελό 
πως από 'να τίποτα γίνεται ο Παράδεισος"

σας καλούμε να φτιάξουμε μαζί  Παράδεισο από ένα τίποτα...Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ