Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

 Δεν περνάς κυρά Μαρία  Δήµητρα Μητρέντση  Σάββατο 19 Οκτωβρίου, Βέροια

Οι Εκδόσεις iWrite, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, το εργαστήρι τεχνών «Μουσικό Κουτί» και η συγγραφέας Δήμητρα Μητρέντση σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Δεν περνάς κυρά Μαρία - τα τρία θήτα (θύμα, θύτης, θεατής)».

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσει η Πόπη Φιρτινίδου (καθηγήτρια πιάνου-συγγραφέας). Το ΚΔΑΠ «Σχολείο στο Σύννεφο» θα συντονίσει δραστηριότητες για παιδιά σχετικές με το θέμα του βιβλίου.


Από το οπισθόφυλλο

Η Μαρία έχει πολλά παιχνίδια, αλλά το πιο αγαπημένο της είναι η κούκλα της, η Θυώνη. Με αυτήν μπλέκονται κάθε μέρα σε όμορφες παιχνιδοπεριπέτειες.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται το ίδιο καλά, όταν η Θυώνη μπαίνει σε ένα παιχνίδι με δυνατούς και αδυνάτους. Εκεί η Θυώνη γίνεται, χωρίς να το επιλέξει, αρχικά θεατής, έπειτα θύμα και τελικά θύτης σε μια σκηνή που -από παιχνίδι- καταλήγει να γίνει μια δυσάρεστη περιπέτεια.

Ευτυχώς που στο παιχνίδι μπορεί κανείς να αλλάξει τους όρους και να το παίξει την επόμενη φορά αλλιώς. Η Μαρία, το παιδί της ιστορίας, θα επιλέξει το πώς.
Η συγγραφέας

H Δήµητρα Μητρέντση γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο, µα κρύο µαρτιάτικο πρωινό, κι από τότε ψάχνει τους ήχους που θα ντύνουν τις µέρες της µε φως και χαµόγελα.

Γι’ αυτό και δεν θα µπορούσε να µείνει µακριά από τα παιδιά…

Έγινε δασκάλα µουσικής για να τραγουδάει κάθε µέρα, και µάλιστα ειδικεύτηκε στη µουσική εκπαίδευση στις πολύ µικρές ηλικίες, για να έχει πάντα γύρω της παιδιά.

Από τότε γράφει µουσική, τραγούδια και παραµύθια, κάνει µαθήµατα µουσικής αγωγής και διευθύνει χορωδιακές οµάδες παιδιών και ενηλίκων.

Κι ελπίζει, µέσα από τον δρόµο αυτό, να µένει παντοτινά ζωντανό το παιδί που κρύβει µέσα της και το παιδί που βλέπει στα µάτια της κόρης της…

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ