Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

 ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Δημαρχείας 30, Νάουσα 59200
2332350300 info@naoussa.gr

Δύο μεγάλα έργα στρατηγικής σημασίας για το μέλλον του Δήμου Νάουσας εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση και θα ξεκινήσουν σύντομα να υλοποιούνται, ως αποτέλεσμα σχεδιασμού και προγραμματισμού της Διοίκησης του Δήμου. Πρόκειται για:


1.       Το νέο Δημαρχείο της Νάουσας, προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ
2.       Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall), σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Νάουσας, προϋπολογισμού 1.760.000 ευρώ


Το Δημαρχείο εντάσσεται στη δράση ΕΠΑνΕΚ- ΕΣΠΑ 2014- 2020. Αφορά το αναξιοποίητο κομμάτι της πρώην ‘Βέτλανς’ και προβλέπει νέους χώρους διοίκησης και μια σύγχρονη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, συνεδριακό χώρο και αμφιθέατρο στο τρίτο επίπεδο του κτηρίου, χώρο εκδηλώσεων (θέατρο) 200 θέσεων, καθώς και υπόγειο σύγχρονο πάρκινγκ 100 θέσεων. Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο Δημαρχείο της Νάουσας θα είναι ‘πράσινο’, 100% ενεργειακό, αφού θα τροφοδοτείται από τον παρακείμενο υδροηλεκτρικό σταθμό και θα διαθέτει φωτοβολταϊκά στη στέγη. Παράλληλα, θα ενσωματώνει δεκάδες καινοτομίες, όπως κεντρικό σύστημα φωτισμού και θέρμανσης, αλλά και πολλές έξυπνες εφαρμογές προς όφελος του πολίτη. Αρχιτεκτονικά, θα συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.
 

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου περιλαμβάνει σειρά έργων υποδομής και παρεμβάσεις σε συγκεκριμένη περιοχή (Κωνσταντινίδη, πλατεία Καρατάσου, Ζαφειράκη, Δημ. Βλάχου) στην κατεύθυνση της βελτίωσης της λειτουργικότητας, της προσβασιμότητας και της αισθητικής αναβάθμισης του εμπορικού κέντρου, με στόχο την αναζωογόνηση της αγοράς. Οι παρεμβάσεις αφορούν πεζοδρομήσεις (ξέχωρες από εκείνες του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης), νέο φωτισμό, νέο εξοπλισμό, έξυπνες εφαρμογές, παρεμβάσεις στοχευμένης αισθητικής στις προσόψεις των καταστημάτων κ.ά.), με στόχο να καταστεί το κέντρο ένας ελκυστικός χώρος για δημότες και επισκέπτες, με δράσεις Πολιτισμού, Εκπαίδευσης κ.λπ.
«Ό,τι λέμε το κάνουμε. Με καινοτόμα σκέψη και ιδέες, καλό σχεδιασμό και πολλή δουλειά αλλάζουμε την πόλη και όλον τον Δήμο Νάουσας. Κατακτάμε έναν-έναν τους στόχους μας, για το καλό όλων των δημοτών μας. Γεννάμε προοπτική και χαμόγελα στη δοκιμασμένη αγορά μας και προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και καλύτερη εξυπηρέτηση στους δημότες. Κι είμαστε ακόμη στην πρώτη μας θητεία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ