Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η Ομάδα «Όνειρο» (παιδιά Γ’ Δημοτικού)του Τμήματος Θεατρικής  Υποδομής  του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Βέροιας  παρουσιάζουν  την παράσταση “Το Μαγικό Κλειδί”, της  Κάρμεν Ρουγγέρη σε διασκευή Δήμητρας Σταματίου - Πέτρου Μαλιάρα και σκηνοθεσία Δήμητρας Σταματίου.
 
Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 6.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με γενική είσοδο 3€.
Προπώληση εισιτηρίων: γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, τηλ. 2331078140.

Συντελεστές Παράστασης
Συγγραφέας:  Κάρμεν Ρουγγέρη
Διασκευή: Δήμητρα Σταματίου- Πέτρος Μαλιάρας

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Σταματίου
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Γεωργόπουλος Δημήτρης, Δαμιανός Οικονομίδης
Κατασκευές: Δημήτρης Γκιλιόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Δήμητρα Σταματίου
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου
Τεχνική Υποστήριξη: Πέτρος Μαλιάρας, Χρύσα Μπακογιάννη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά):
Αγγελίδου Παναγιώτα, Γκαβανά Νίκη, Γραμματικοπούλου ‘Αλκηστις, Γκαλίτσιου Παναγιώτα, Εδίρνελη Δήμητρα, Εδίρνελη Κατερίνα, Εδίρνελη Σόνια, Ζάχου Μαρία Νίκη, Κακάτσιου Δήμητρα, Καλλιαρίδου Κωνσταντίνα, Καροτσέρη Μαριλένα, Κελέσμητου Τριανταφυλλιά, Κεπέογλου Χρυσούλα, Κοπαλίδης Φίλιππος, Κοτσαλίδου Μελίνα, Κυβεντίδου Αριάδνη, Μελιοπούλου Ειρήνη, Πελτέκη Αφροδίτη, Σαμανίδου Ηλέκτρα, Τόπης Αστέριος, Τσαντεκίδου Στέλλα, Φαρμάκη Γεωργία.

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Στο Κατάλευκο Βασίλειο η Λυγερή, κόρη του βασιλιά, μεγαλώνει χωρίς καρδιά. Δεν ξέρει τι θα πει χαρά, λύπη , φόβος, ούτε και αγάπη. Όταν θα ανακαλύψει πως αυτό που ζει και την κάνει δυστυχισμένη, είναι ένα παιχνίδι της νεράιδας Μοίρας θα ξεκινήσει ένα ταξίδι δύσκολο για να πάρει πίσω αυτό που της έχουνε στερήσει. Μια φυσιολογική ζωή. Το μόνο που έχει στα χέρια της είναι ένα χρυσό κλειδάκι.
Το παραμύθι αυτό πέφτει στα χέρια ενός μικρού κοριτσιού, που βιώνει την απώλεια και την αλλαγή. Αδύναμη να την διαχειριστεί εύχεται να ζει χωρίς συναισθήματα. Διαβάζοντας το, δεν θα παρηγορηθεί απλά ζώντας στον κόσμο ενός παραμυθιού αλλά θα ανακαλύψει κάτι για τον ίδιο της τον εαυτό. Την δύναμη της αγάπης, της καλοσύνης, της συμπόνιας  και την ομορφιά, που έχει μια ζωή γεμάτη συναισθήματα, όποια και αν είναι αυτά. 
Αγαπώ τα παραμύθια. Έχουν μέσα τους μυστικά κλειδιά, που αν τα ακολουθήσεις με γενναιότητα, όπως η Λυγερή, θα ξεκλειδώσουν πόρτες και θα σε κάνουν πιο σοφό και δυνατό. Αυτό έκαναν με αφοσίωση, πολύ κέφι και γενναιοδωρία οι μαθητές της ομάδας «Όνειρο» κι έφτιαξαν μια παράσταση, που υμνεί την αγάπη!
Τους ευχαριστούμε και τους αγαπούμε!  -  Δήμητρα Σταματίου

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ