Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Tην Παρασκευή 8 Μαρτίου εκπρόσωποι του TAP – η Βασιλική Σωτηροπούλου, Διευθύντρια του Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, και ο Θάνος Σκρέκας, Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για την Κεντρική Μακεδονία – παρέδωσαν στον Δήμαρχο Νάουσας, Νικόλαο Κουτσογιάννη, τη θετική απάντηση της εταιρείας σχετικά με τη χορηγία για την προμήθεια της μεγαλύτερης σε ονομαστική ισχύ υδροηλεκτρικής τουρμπίνας, της μιας από τις έξι τουρμπίνες που θα δώσουν ρεύμα στη Νάουσα από το νερό του βουνού πριν φτάσει στις βρύσες των σπιτιών μας.

Ποια ήταν η ιδέα του έργου;  Nα μετατρέψουμε τα φρεάτια εκτόνωσης της πίεσης του νερού σε στροβίλους παραγωγής ενέργειας. Η πρωτοποριακή μελέτη του δήμου μας, σε συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, απέσπασε επαίνους σε παγκόσμιo επίπεδο και προβάλλεται ως πρότυπο αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας για μικρές πόλεις με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Ποια είναι η ουσία του έργου; Χωρίς να θυσιάσουμε τίποτα –οικονομικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά– θα καλύψουμε τις ενεργειακές ανάγκες της πόλης χρησιμοποιώντας την ιστορική κινητήρια δύναμη της Νάουσας, δηλαδή τα νερά της.

Ποιο είναι το μήνυμα του έργου; Δώσε στον τόπο σου αξία πρώτα με την τολμηρή σου σκέψη, και έπειτα μη σταματήσεις, κίνησε γη και ουρανό για την υλοποιήσεις. Έτσι μπορούμε όλοι να πετύχουμε, έτσι η ζωή του καθενός μας αξίζει περισσότερο.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος, κ. Κουτσογιάννης ανέφερε σχετικά: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο της Νάουσας η αναγνώριση της σημασίας του έργου ανάπτυξης των μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών από έναν ενεργειακό κολοσσό, όπως ο TAP. Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του TAP για τη στήριξη τους. Η χορηγία του TAP θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου, ενώ επιπρόσθετα το κόστος υλοποίησης μειώνεται σημαντικά μεγαλώνοντας τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για τον Δήμο μας. Σε λίγο καιρό με κάθε ποτήρι νερό που θα πίνουμε, θα παράγουμε ρεύμα και πλούτο για τον τόπο μας».

Σε δήλωσή της, η κα. Σωτηροπούλου ανέφερε σχετικά: «Με μεγάλη μας χαρά επιδώσαμε σήμερα στον Δήμο Νάουσας επιστολή για την πρόθεση της εταιρείας TAP AG να χορηγήσει την προμήθεια μίας τουρμπίνας για το υδροηλεκτρικό έργο του Δήμου. Διότι πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που αξιοποιεί φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη και το επιτελείο του αφενός για την πρότασή τους να υποστηρίξουμε τη δράση αυτή κι αφετέρου για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους».



ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ