Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ο κ Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, στην εκδήλωση παρουσίασης απολογισμού και υποψηφίων του Συνδυασμού «Δράση με Γνώση» που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2019:

«Κυρίες και κύριοι, αξιότιμοι συνεργάτες, αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης,
Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε το έργο της παράταξής μας κατά την περίοδο 2014-2019 καθώς και τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν στο συνδυασμό μας «Δράση με Γνώση» στο δρόμο προς τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.


Αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτιμήσεις το έργο, τη σκληρή δουλειά και τα αποτελέσματα των προσπαθειών τεσσάρων και πλέον χρόνων, θα επιχειρήσουμε εν συντομία να σας παρουσιάσουμε τα κυριότερα έργα και δράσεις της θητείας μας.
Ξεκινώντας το 2014, εκφράσαμε το όραμά μας για τη δημιουργία πραγματικών συνθηκών ανάπτυξης για τους κατοίκους του Δήμου Βέροιας μέσα από ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο 8 αξόνων με στόχο η παραμονή στον τόπο μας να αποτελεί επιλογή και όχι ανάγκη.
Σήμερα σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα και παρά τις δυσκολίες της εποχής και τις βέβαιες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου καταγράφηκε 60% περικοπή πόρων από την Κεντρική Διοίκηση, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έχουμε υλοποιήσει ένα τεράστιο ποσοστό του προγράμματός μας.
Μάλιστα σε ορισμένους τομείς όπως για παράδειγμα στην κοινωνική πολιτική και την τουριστική ανάπτυξη ξεπεράσαμε κατά πολύ τις εξαγγελίες μας ενώ στο πεδίο της οικονομίας καταφέραμε όχι απλά να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις, όπως η αποπληρωμή δανείων και η εξόφληση πιστωτών, αλλά και να βελτιώσουμε τη συνολική οικονομική κατάσταση του Δήμου Βέροιας, εξασφαλίζοντας ένα Δήμο με εύρωστο οικονομικό μέλλον.
Πάνω από όλα όμως, καταβάλλαμε συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια για την καλλιέργεια κλίματος εξωστρέφειας και την καθιέρωση μιας ενιαίας, διακριτής και αξιόπιστης τοπικής παραγωγικής και τουριστικής ταυτότητας.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σημαντικότερα «κεφάλαια» για την περιοχή μας είναι η τεράστια πολιτιστική της κληρονομιά και ο πλούσιος αγροδιατροφικός της τομέας, εφαρμόσαμε ένα συντονισμένο σχέδιο σύνδεσης και ανάδειξης τους κάτω από μια ενιαία ονομασία προέλευσης, κάτω από ένα κοινό brand name, προκειμένου σταδιακά το όνομα «Βέροια» να αποτελεί συνώνυμο ποιότητας και υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Στην κατεύθυνση αυτή, μεταξύ πολλών άλλων, συστήσαμε για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Βεροιας αυτοτελή Αντιδημαρχία Τουρισμού, δημιουργήσαμε και καθιερώσαμε το τουριστικό σήμα «Discover Veria», συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση κατά 53% των διανυκτερεύσεων στην περιοχή μας τα τελευταία τρία χρόνια, συστήσαμε Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συμβάλαμε στην απορρόφηση τουλάχιστον 6.000.000€ από την Ε.Ε. για τη στήριξη τοπικών ομάδων παραγωγών, χτίσαμε στρατηγικές συνεργασίες με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς ενώ εγκρίναμε 4.200.000€ μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει την ενοποίηση και την ανάδειξη των ιστορικών και διατηρητέων συνοικιών της πόλης για τη βέλτιστη αξιοποίηση του οικοπολιτιστικού μας αποθέματος.
Επιπλέον, αξιοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, έχοντας εξασφαλίσει τα τελευταία 4 χρόνια, τουλάχιστον 19.000.000€ από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ έχουμε υποβάλλει προτάσεις χρηματοδότησης και αναμένουμε επιπλέον 20.000.000€ για νέα έργα υποδομών, η υλοποίηση των οποίων αναμένεται να σφραγίσει την αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου μας.
Πιο συγκεκριμένα, στην οικονομία επιτύχαμε δραστική περιστολή δαπανών, εξασφαλίσαμε σταθερά πλεονάσματα της τάξεως των 2.000.000€, αυξήσαμε τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου ώστε σήμερα να υπερκαλύπτουν τις βραχυπρόθεσμες αλλά και τις συνολικές του υποχρεώσεις, ενώ αποπληρώσαμε επίσης 4.000.000€ σε δανειακές υποχρεώσεις και 2.000.000€ σε υποχρεώσεις από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, θέτοντας γερά θεμέλια για το μέλλον.
Στην αγροτική ανάπτυξη, στηρίξαμε ενεργά την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα, υλοποιώντας σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας και υποδομών προϋπολογισμού άνω των 2.000.000€ ενώ αναμένεται σύντομα η ένταξη νέων έργων όπως το αρδευτικό δίκτυο Μέσης, προϋπολογισμού 1.764.000€, το έργο Αγροτικής Οδοποιίας Ν. Νικομήδεια,  προϋπολογισμού 380.680€, και το έργο Αγροτικής Οδοποιίας Τριλόφου, προϋπολογισμού 719.200€. Παράλληλα, συμβάλλαμε στην απορρόφηση τουλάχιστον 6.000.000€ από την Ε.Ε. για τη στήριξη τοπικών ομάδων παραγωγών μέσω της δωρεάν διανομής χυμών και φρούτων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και μαθητές.
Στον τουρισμό, βάλαμε στην κυριολεξία τη Βέροια στον τουριστικό χάρτη της χώρας, χτίζοντας σταθερά και μεθοδικά τον προορισμό «Βέροια» και καθιερώνοντας το brand «Discover Veria» στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά μέσα από την έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού προωθητικού υλικού, τη συνεργασία με τους σημαντικότερους φορείς τουρισμού της χώρας όπως ο ΕΟΤ και ο ΣΕΤΕ, τη φιλοξενία δεκάδων ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο για τη γνωριμία με το τουριστικό προϊόν της περιοχής, τη συμμετοχή σε εκθέσεις και την προβολή της Βέροιας σε σημαντικά τουριστικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα σε όλο τον κόσμο.
Στην κοινωνική πολιτική, ενισχύσαμε και αναπτύξαμε υφιστάμενες κοινωνικές δομές όπως το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και το «Κοινωνικό Φαρμακείο» τις οποίες στελεχώσαμε με τακτικό προσωπικό  ενώ δημιουργήσαμε νέες δομές όπως το «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ» και το «Κέντρο Κοινότητας» για να ανταποκριθούμε στον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη.
Στο περιβάλλον, μειώσαμε κατά 23% τη συνολική κατανάλωση ρεύματος του Δήμου Βέροιας μέσω της σταδιακής αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων των δημοτικών κτηρίων και του δημοτικού δικτύου φωτισμού με λαμπτήρες τύπου LED, εντάξαμε το Δήμο στις σημαντικότερες πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή όπως το «Σύμφωνο των Δημάρχων» και το «Mayor’s Adapt», εγκρίναμε την ολοκληρωμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 4.200.000€, επενδύουμε στην ενεργειακή αυτονομία του Δήμου με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύς 500KW και δρομολογήσαμε την ενεργειακή αναβάθμιση 3 σχολικών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το Φιλίππειο Γυμναστήριο και το ΔΑΚ Βικέλας.
Παράλληλα, ολοκληρώσαμε, δρομολογήσαμε και υλοποιούμε μεγάλα ή μικρά έργα υποδομών που προωθούν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Ξεμπλοκάραμε και ολοκληρώνουμε εντός του 2019 το έργο κατασκευής της γέφυρας Κούσιου, έργο ορόσημο για την πόλη, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τη δωρεά των αδελφών Κούσιου και χωρίς την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης από το Δήμο.
Αλλάξαμε την εικόνα του εμπορικού πεζόδρομου της πόλης με την ανάπλαση των οδών Παναγή Τσαλδάρη, Αντωνίου Καμάρα και Βικέλα, αναβαθμίζοντας ένα από τα πιο ζωτικά σημεία του αστικού κέντρου ενώ αναβαθμίσαμε την Πλατεία Ωρολογίου με επιπλέον πράσινο ώστε με τις εργασίες που έχουν δρομολογηθεί όπως η τοποθέτηση νέου σιντριβανιού και η κατασκευή ρολογιού να αναδειχθεί σε αληθινό τοπόσημο για την περιοχή μας. Επιπλέον, μέσω της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αλλάζουμε τις ιστορικές συνοικίες της Κυριώτισσας, της Μπαρμπούτας και της Παναγίας Δεξιάς, με σκοπό την ανάδειξη τους και τη δημιουργία ενιαίας φυσιογνωμίας παλιάς πόλης.
Επίσης, αναβαθμίσαμε το δίκτυο αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής όπως, μεταξύ πολλών άλλων, το Γήπεδο Μπάσκετ στην Εληά, τα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ και τένις στο ΔΑΚ Βικέλας ενώ επεκτείναμε το δίκτυο σχολικών μονάδων του Δήμου με την ολοκλήρωση του Σχολικού Συγκροτήματος στα Γιοτζαλίκια, του μεγαλύτερου έργου σχολικής στέγης εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή, και τη μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείο στις πρώην εγκαταστάσεις του Τμήματος Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. που ύστερα από επίμονη διεκδίκηση καταφέραμε να παραχωρηθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Δήμο Βέροιας, παραδίδοντας σήμερα το πιο σύγχρονο Μουσικό Σχολείο στη χώρα.
Στο πεδίο της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, συντάξαμε και εφαρμόζουμε το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ), προωθήσαμε την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων, τοποθετήσαμε νέους ειδικούς κάδους συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων, δημιουργήσαμε τους πρώτους δυο αθλότοπους στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων και στα Εβραϊκά Μνήματα, πιστοποιήσαμε 6 παιδικές χαρές και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 1.000.000€ για την πιστοποίηση άλλων 19 παιδικών χαρών ενώ δημιουργούμε πράσινο σημείο στην είσοδο της πόλης για τη συλλογή όλων των ανακυκλώσιμων υλικών. 
Παράλληλα, αναβαθμίσαμε την πολιτιστική ζωή της πόλης, διοργανώνοντας περισσότερες από 650 εκδηλώσεις την τριετία 2016-18 και δημιουργώντας νέες εκδηλώσεις και φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Βέροιας που έχει γίνει πλέον θεσμός, το Διεθνές Φεστιβάλ «Veria Puppet Show», το «Διεθνές Φεστιβάλ Μύθων και Μυθολογίας» της ΚΕΠΑ, το «Διαγωνισμό Εικαστικών» και τη «Θεατρική Άνοιξη» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ενώ για πρώτη φορά εγκαταστήσαμε και λειτουργήσαμε Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο στην Εληά με δεκάδες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έδωσαν χαρά και λάμψη στην πόλη, προσελκύοντας παράλληλα πολλούς επισκέπτες.
Στις εκπαιδευτικές δράσεις, πρωτοπορήσαμε επίσης,  θεσμοθετώντας πρώτοι στην Ελλάδα τα Δημοτικά Συμβούλια Παίδων και Εφήβων και λειτουργώντας για πρώτη φορά το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με τίτλο «Καλοκαίρι στην Πόλη μου» όπου συμμετείχαν 140 μαθητές δημοτικών σχολείων οι οποίοι παρακολούθησαν δωρεάν διάφορες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και αθλητισμού για 15 ημέρες το καλοκαίρι του 2018.
Καθιερώθηκαν επίσης νέες αθλητικές δράσεις όπως ο «Δρόμος των 21 Μαθητών» στη μνήμη των μαθητών από το Μακροχώρι που χάθηκαν τόσο άδικα, ο «Ορεινός Δρόμος Σελίου» και ο «Δρόμος των Ανακτόρων» στη Βεργίνα ενώ ενισχύθηκαν και αναβαθμίστηκαν υπάρχουσες διοργανώσεις όπως ο «Φιλίππειος Δρόμος» που πλέον αποτελεί διήμερη διοργάνωση και το «Veria Basketball Camp» σε συνδιοργάνωση με τον παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή Κώστα Τσαρτσαρή που διαρκεί πλέον δυο βδομάδες με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών φίλων του μπάσκετ.
Για τις τοπικές κοινότητες και την ύπαιθρο, καταβάλαμε συντονισμένη προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης σε κάθε γωνιά του Δήμου, υλοποιώντας σημαντικά έργα άρδευσης και αποχέτευσης όπως η κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε Μακροχώρι και Πατρίδα και η κατασκευή αρδευτικών υποδομών στον οικισμό Χαράδρας ενώ ολοκληρώσαμε και δρομολογήσαμε έργα αγροτικής οδοποιίας όπως η ολοκλήρωση του έργου αγροτικής οδοποιίας Ριζωμάτων και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για έργα αγροτικής οδοποιίας σε Μακροχώρι-Μαυροδένδρι και Άγιο Γεώργιο.
Επιπλέον, αλλάζουμε την εικόνα της Βεργίνας, της ιστορικής πρωτεύουσας του Δήμου με σημαντικές παρεμβάσεις όπως η δρομολογούμενη ανάπλαση της Τ.Κ. Βεργίνας που έχει ήδη εγκριθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και σύντομα δημοπρατείται, η δημοπράτηση του έργου ανακατασκευής της οδού μπροστά από το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων, η ολοκλήρωση κυκλοφοριακής μελέτης και η τοποθέτηση ειδικών πινακίδων και χαρτών για τη σήμανση των μνημείων της περιοχής.
Τέλος, αξιοποιήσαμε κάθε διαθέσιμη χρηματοδότηση για νέα έργα υποδομής στις τοπικές κοινότητες, έχοντας μέχρι σήμερα εξασφαλίσει 6.530.000€ για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης σε Μακροχώρι και δικτύου αποχέτευσης σε Διαβατό, 1.000.000€ από το πρόγραμμα Leader για έργα σε Μακροχώρι, Ν. Νικομήδεια και Αγ. Γεώργιο ενώ υποβάλλαμε προτάσεις και αναμένουμε την εξασφάλιση 11.000.000€ για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε Βεργίνα και Παλατίτσια και άλλα 5.000.000€ για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στον Αγ. Γεώργιο.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι κατά τη διάρκεια αυτής της Δημοτικής θητείας κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα ώστε η Βέροια να αναδειχθεί σε ισχυρό αναπτυξιακό και τουριστικό πόλο. Να αποκτήσει αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να εξελιχθεί σε μια πόλη εξωστρεφή, δυναμική και σίγουρη για το αύριο.
Βέβαια, δεν έχουμε πετύχει ακόμη όλα όσα ονειρευόμαστε, όλα όσα αξίζει και μπορεί να καταφέρει η πόλη μας. Δε σας κρύβω ότι πιστεύω πολύ στη δυναμική της Βέροιας και των ανθρώπων της. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία των συμπολιτών μου και αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε μαζί μπροστά και τη νέα δημοτική περίοδο.
Όλοι γνωρίζουν ότι η ανάπτυξη και η ευημερία απαιτούν χρόνο, όραμα, συνέπεια και φυσικά τη συναίνεση της κοινωνίας για τομές.
Ως παράταξη έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε το όραμα, το σχέδιο και τη συνέπεια, έχουμε κερδίσει ήδη μια φορά την εμπιστοσύνη των πολιτών και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε και πάλι να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα εξωστρέφειας και αισιοδοξίας που θα παγιώσει οριστικά την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας και θα οδηγήσει το Δήμο Βέροιας με ασφάλεια και ομαλότητα στη νέα εποχή του «Κλεισθένη».
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη της παράταξής μας, το προσωπικό του Δήμου για την αγαστή συνεργασία, όλους τους συνεργάτες μου καθώς και όλους όσοι πίστεψαν, αγκάλιασαν και στήριξαν το όραμά μας αυτά τα χρόνια. Χωρίς τη δική τους υποστήριξη δε θα ήταν τίποτα εφικτό.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τα νέα μέλη του συνδυασμού μας, τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και σήμερα συστρατεύονται μαζί μας στον κοινό αγώνα για μια Βέροια πιο φιλική, ανθρώπινη και δυναμική.
Ανθρώπους που μοιράζονται μαζί μας τις ίδιες αξίες, τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες ανησυχίες για το αύριο.
Πρόκειται για εκλεκτούς συμπολίτες μας, προσωπικότητες κοινωνικά, προσωπικά και επαγγελματικά καταξιωμένες, πρόσωπα που προέρχονται από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα, άτομα έμπειρα, με γνώσεις, νέες ιδέες, όραμα και διάθεση για προσφορά αλλά πάνω απ’ όλα με ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο μας.
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη και σε όλους αυτούς.

Στους υποψηφίους του συνδυασμού μας που έχω την μεγάλη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να σας παρουσιάσω ευθύς αμέσως».


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, Δικηγόρος
ΑΛΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Αγρότης
ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Βρεφονηπιοκόμος
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, Επιχειρηματίας
ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, Οικονομολόγος
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ, Αγρότης
ΒΛΑΧΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, Ιδιωτική υπάλληλος
ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Συντ/χος Νοσηλεύτρια
ΓΚΙΛΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Συνταξιούχος
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ, Πολιτικός Επιστήμονας
ΔΕΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Συντ/χος Τραπεζικός Υπάλληλος
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, Ελεύθερος επαγγελματίας
ΖΕΓΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Ιδ. Υπάλληλος
ΖΙΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Εκπαιδευτικός
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, φαρμακοποιός
ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Αγρότης
ΚΑΡΑΤΖΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Υπάλ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακ. Θράκης
ΚΟΡΩΝΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ, Δικηγόρος
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Επιχειρηματίας
ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΗ, Εκπαιδευτικός
ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, Επιχειρηματίας
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ, Πολιτικός Μηχανικός
ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Πολιτικός Μηχανικός
ΛΕΛΕΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός
ΛΥΚΟΣΤΡΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Επιχειρηματίας
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΝΙΚΗ, Ιδιωτική υπάλληλος
ΜΠΑΝΙΑ ΜΑΡΙΑ, Προϊσταμένη ΤΣΜΕΔΕ τμήματος Βέροιας
ΜΠΑΤΣΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δικηγόρος
ΜΠΕΤΖΙΟΥ ΜΥΡΤΩ, Πολιτικός Μηχανικός
ΜΥΤΗΛΕΚΑ ΕΛΕΝΑ, Επιχειρηματίας
ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αρχιτέκτονας Μηχανικός
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Επιχειρηματίας
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, Αυτοκινητιστής
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ, Συμβολαιογράφος
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, Οικονομολόγος
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, Διευθ. Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Β.
ΠΑΣΧΟΥ ΣΟΦΙΑ, Εκπαιδευτικός
ΠΙΣΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Βρεφονηπιοκόμος
ΠΟΥΛΑΣΟΥΧΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ, Εκπαιδευτικός
ΡΙΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ιατρός - Ουρολόγος
ΣΑΚΑΛΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ, Επιχειρηματίας
ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Επιχειρηματίας
ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Εμπειροτέχνης Εργολάβος
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Συντ/χος Πολιτικός Μηχανικό
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Οδοντίατρος
ΣΤΙΟΚΑ - ΔΡΑΓΚΟΛΑ ΘΩΜΑΗ, Συντ/χος Συνεταιριστική Υπάλληλος
ΤΕΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Συνταξιούχος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
ΤΕΤΟΥ ΜΑΡΙΑ, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
ΤΖΑΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Αστυνομικός
ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Δικηγόρος
ΤΣΙΒΑΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Συντ/χος Εργοδηγός Ηλεκτρολόγος
ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, Επιχειρηματίας
ΧΑΤΖΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Ιατρός Γυναικολόγος
ΧΟΛΕΒΑ ΟΛΓΑ, Νηπιαγωγός

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Συνταξιούχος
ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, Εικαστικός - Εκπαιδευτικός
ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Συντ/χος Αστυνομικός
ΜΑΡΚΟΥ ΒΕΡΓΩΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, Φιλόλογος
ΜΠΡΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ιδ. Υπάλληλος
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ, Επιχειρηματίας
ΠΕΛΕΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Υπεργολάβος Οικοδομών
ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ιδ. Υπάλληλος
ΣΕΡΕΜΕΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, Βρεφονηπιοκόμος
ΣΙΦΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, Εκπαιδευτικός
ΤΣΕΡΚΕΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, Λογίστρια
ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος


ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

ΑΡΑΠΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Αγρότης
ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΣΑΜΗ ΜΑΡΙΑ, Οικιακά
ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Επιχειρηματίας
ΚΑΜΕΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΚΑΣΤΑΝΙΔΟΥ ΝΑΤΑΣΑ, Αισθητικός
ΚΕΧΑΪΔΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ, Αγρότης
ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, Υπαξιωματικός Ε.Σ.
ΤΑΓΚΑΛΙΔΟΥ ΕΦΗ, Βρεφονηπιοκόμος - Νηπιαγωγός
ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Γεωπόνος

ΤΣΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Ιδιωτικός υπάλληλος


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ