Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στις 6:30μμ, ο Σύλλογος Πολιτισμού Νάουσας ενCANTO διοργανώνει στο Εργαστήρι Τεχνών Μουσικό Κουτί(Πλ. Διοικητηρίου, Νάουσα) την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Πόπης Φιρτινίδου, Το Δεντράκι που δεν ήθελε να στολιστεί, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων, με εικονογράφηση της Σοφίας Παυλίδου.
Το βιβλίο, που απευθύνεται σε παιδιά Ε’ και Στ’ Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου, σε πρώτο επίπεδο μιλά για ένα δέντρο που φυτρώνει κατά τύχη και σύντομα έρχεται σε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα της κοπής των δέντρων, όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, με μοναδικό σκοπό να στολιστούν για λίγες μέρες, αλλά και τις «σκέψεις» του δέντρου για την ματαιότητα μιας τέτοιας συνήθειας.
Σε δεύτερο επίπεδο όμως, πραγματεύεται την αλληλεγγύη, την επώδυνη ενηλικίωση, τον χωρισμό, τη βία, την προσφυγιά και την διαστροφική χρήση της Φύσης από τον Άνθρωπο, που την αντιμετωπίζει ως εργαλείο.
Το νόημα του βιβλίου με λίγες λέξεις συμπυκνώνεται στην τελευταία φράση που διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:
Γιατί να μου δώσεις μια ζωή, αν η ζωή αυτή δεν είναι δική μου;
Για το βιβλίο, αλλά και με αφορμή το βιβλίο, μιλούν οι κυρίες:
Μαρίνα Χονδροματίδου, καθηγήτρια/συνοδός πιάνου, υπεύθυνη τμημάτων μουσικοκινητικής και διοργανώτρια παιδικών παραστάσεων παιδικής σκηνής Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς
Άννα Ασλανίδου, MA -MSc Ψυχολόγος, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ε.Ε.Ε.ΕΚ.Νάουσας
Δήμητρα Μητρέντση, μουσικοπαιδαγωγός/μαέστρος, καλλ. δ/ντρια ΣΠΝ ενCΑΝΤΟ
Μουσικά η εκδήλωση ντύνεται από την σοπράνο και καθηγήτρια μουσικής Ελένη Αναγνώστου.
Συντονίζει η Ανθή Χίρτογλου, καθηγήτρια Αγγλικών

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ