Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Έργο σύνδεσης δεύτερης πηγής από γεώτρηση στη δεξαμενή Στενημάχου υλοποιήθηκε μετά από συντονισμένη εργασία της ΔΕΥΑΝ και εξωτερικών συνεργατών, με στόχο την ενίσχυση της υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας. Η μεταφορά νερού από τη δεύτερη γεώτρηση γίνεται μέσω αγωγού 2,5 χιλιομέτρων, έργο προϋπολογισμού 50.000€.

Με τη νέα πομόνα προστίθενται επιπλέον 20 κυβικά μέτρα νερού, αυξάνοντας την παροχή ύδατος από τα 55 στα 75 κυβικά την ώρα. Η συγκεκριμένη παροχή επαρκεί για να υδροδοτήσει το σύνολο των κατοικιών του χωριού, με την απαραίτητη προϋπόθεση την ορθολογική συμπεριφορά των χρηστών του δικτύου και τη μη σπατάλη.

Σημειώνεται ότι τις μέρες του παγετού καταστράφηκε η βασική πομόνα υδροδότησης του Στενημάχου εξαιτίας της αδιάκοπης χρήσης και της υπερκατανάλωσης για να αποφευχθεί πάγωμα των βρυσών.

Η ΔΕΥΑΝ ενημερώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα σε τοποθέτηση υδρομέτρων στο σύνολο των κατοικιών της Τ.Κ. Στενημάχου, ώστε να επέλθει η κανονικότητα στη χρήση του νερού και να περιοριστούν τα φαινόμενα σπατάλης του νερού από κατοίκους που δεν λαμβάνουν υπόψιν τους το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συγχωριανοί τους.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι έχει ήδη ανατεθεί σε μελετητή και εκπονείται η μελέτη για τροφοδότηση της Τοπικής Κοινότητας Στενημάχου με νερό από τη Νάουσα, μέσω νέου αγωγού που θα κατασκευαστεί και θα μεταφέρει νερό με φυσική ροή. Ακόμη μελετάται η δημιουργία ξεχωριστών δικτύων υδροδότησης για κατοικίες και επιχειρήσεις.


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ