Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Με αφορμή την έναρξη της χειμερινής περιόδου θα θέλαμε να σας θυμίσουμε για μια ακόμη φορά πως οι στάχτες από τις εστίες καύσης (τζάκια, σόμπες κλπ) θα πρέπει να διατίθενται σε καλά κλεισμένους σάκους στους πράσινους κάδους, αφού προηγουμένως βεβαιωθείτε πως η στάχτη έχει σβήσει. Εναλλακτικά, η στάχτη τυγχάνει πολλών χρήσεων με πιο διαδεδομένη τη χρήση της ως εδαφοβελτιωτικό για τους κήπους, τις γλάστρες και τα παρτέρια σας.

Στους πράσινους κάδους διατίθενται τα κοινά απορρίμματα πάντα σε καλά κλεισμένους σάκους και ποτέ χύδην (χύμα).


Στους μπλε κάδους διατίθενται χύμα οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί, τετραπάκ, πλαστικό, γυαλί, λευκοσίδερο, αλουμίνιο αφού προηγουμένως έχει αφαιρεθεί το περιεχόμενο τους.
Προσοχή στον μπλε κάδο διατίθενται μόνο χάρτινες συσκευασίες και όχι χαρτοπετσέτες, χαρτιά υγείας, χαρτιά κουζίνας που αποτελούν κοινά απορρίμματα και πρέπει να διατίθενται στους πράσινους κάδους.


Στους μπλε κώδωνες διατίθενται αποκλειστικά γυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια, βάζα)
Τα υφασμάτινα είδη και υποδήματα που πλέον δεν χρειάζεστε μπορείτε να τα διαθέτεται στους ειδικούς κάδους συλλογής που τοποθετήθηκαν πρόσφατα αφού προηγουμένως τα τοποθετήσετε σε σάκο. 


Τέλος, τα αντικείμενα που δεν είναι πλέον χρήσιμα για σας αλλά θεωρείτε πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν από συνανθρώπους μας είναι προτιμότερο να καλείτε να το Τμήμα Καθαριότητας για να τα παραλάβει παρά να τα αφήνετε εκτός των κάδων. 


Επίσης, σας υπενθυμίζουμε πως τα ογκώδη απορρίμματα πχ στρώματα, έπιπλα κλπ καθώς και οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές παραλαμβάνονται από το Τμήμα Καθαριότητας.
Με το τμήμα καθαριότητας μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2331350634, 2331350595.
 

Ας μην ξεχνάμε πως «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο….»

Ο Αντιδήμαρχος
Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πολ. Προστασίας


Παπαδόπουλος Βασίλειος

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ