Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Frida Κι Άλλο από τους Fly Theatre 
Η συναρπαστική ζωή της Frida Kahlo επί σκηνής, μόνο για 1 παράσταση, στις  8 Οκτωβρίου 2018 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν στο Θέατρο 104 στην Αθήνα και το Θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν ετοιμάσουν βαλίτσες για ακόμα μία χρονιά στην πρωτεύουσα (και πάλι στο θέατρο 104) και για το ταξίδι τους στο Παρίσι (στο φημισμένο Théâtre Marigny), οι ταλαντούχοι Fly Theatre έρχονται στη Βέροια, σε συνεργασία με την  ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας στο θέατρο της Αντωνιαδείου Στέγης,  έχοντας στις αποσκευές τους μια συναρπαστική ιστορία βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.
Η πολυμεσική παράσταση «Frida Κι Άλλο», σε κείμενο
Κατερίνας Δαμβόγλου, αξιοποιεί τις αρχές των Fly Theatre – προσήλωση στον χώρο, τον ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι – για να ζωντανέψει μοναδικά και πρωτότυπα τη ζωή της Frida Kahlo. Η παράσταση πραγματεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος.
Η Κατερίνα Δαμβόγλου ενσαρκώνει τη Μεξικανή ζωγράφο παρουσιάζοντας επί σκηνής τα βιώματα, αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής και ασυμβίβαστης Frida. Ο Robin Beer δημιουργεί ζωντανά ήχο και εικόνες μέσα από προβολή live video χτίζοντας τον κόσμο γύρω της. Με τις διαρκείς προβολές και το ζωντανό χειροποίητο video, οι Fly Theatre «ζωγραφίζουν» στη σκηνή την προσωπικότητα της Frida Kahlo μέσα από εμβληματικές εικόνες και τους πίνακές της.
Η παράσταση «Frida Κι Άλλο» επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και επιλέχθηκε από την επιτροπή των 53ων Δημητρίων για να παρουσιαστεί, στις 5 Οκτωβρίου, στο Πρώτο Θεατρικό Showcase (5-10/10/2018), στο οποίο θα παρευρεθούν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου από διάφορες χώρες, εξάγοντας το εγχώριο θεατρικό ταλέντο σε μέρη με ξεχωριστή θεατρική παράδοση.
Δείτε το trailer: https://goo.gl/D9AFq7

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Η video art συναντάει το θέατρο σε αυτήν την υψηλής αισθητικής πολυμεσική παράσταση - αφιέρωμα στη Φρίντα Κάλο.»
Τώνια Καράογλου, Αθηνόραμα

«Η μεν Κατερίνα Δαμβόγλου ερμηνεύει αριστοτεχνικά την παράφορη, θυελλώδη προσωπικότητα της επιδραστικής Μεξικανής καλλιτέχνιδας, κρατώντας στέρεο και αταλάντευτο το υποκριτικό της κέντρο. Ο δε Ρόμπιν Μπίαρ, με ελάχιστα μέσα - τα χέρια του, ένα laptop και κάποιες χάρτινες φιγούρες - δημιουργεί (με προβολές και live video) ένα πολύχρωμο, οργιαστικό εικαστικό σύμπαν που υπερβαίνει τη σκηνή του Θεάτρου 104, έναν σουρεαλιστικό, υβριδικό χωροχρόνο που αναδημιουργεί τη δύναμη των χρωμάτων και των συμβολισμών από τους πίνακες της Φρίντα Κάλο, μέσα από τον οποίο ανθεί αυτό το αξιοθαύμαστο παραστασιακό εγχείρημα.»
                            Ιωάννα Μπλάτσου, Νέα Σελίδα

«Η Κατερίνα Δαμβόγλου, με απαράμιλλο χιούμορ, σκηνική ευελιξία και σαρκασμό, δημιουργεί ένα απολαυστικό σκίτσο της ζωγράφου. Πραγματική αποκάλυψη ο σκηνικός χώρος που δημιουργεί ο Robin Beer με απίστευτη ταχύτητα και συγχρονισμό με την πρωταγωνίστρια. Σ’ελάχιστες παραστάσεις στο εξωτερικό έχω δει χρήση αυτής της τεχνικής. Η δουλειά των Fly Theatre, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές.»
Γιώργος Βουδικλάρης, Popaganda

«Η νεαρή ηθοποιός με απαράμιλλο ταπεραμέντο, χάρη, υποκριτική κομψότητα και τσαγανό, αναπτύσσει τον ρόλο με σφοδρό ρεαλισμό και περίσσια λυρικότητα. […]
Στο «Frida κι Άλλο», η ομάδα Fly Theater (Δαμβόγλου – Beer), χρησιμοποίησε αρχές του σωματικού θεάτρου, δηλαδή προσήλωση στον χώρο, τον ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρεται ιεροτελεστικά και πετυχημένα η προσωπική ζωή της αιρετικής Φρίντα.»
Ζωή Τόλη, Culturenow.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο - Επεξεργασία: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία: Fly Theatre
Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη
Φως – Ήχος - Βίντεο: Robin Beer
Μακιγιάζ: Όλγα Πάτσιου
Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. «Βασίλης Δαμβόγλου»
Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου - ARTos & Θέαμα

Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου - Robin Beer

Με την υποστήριξη: ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Παράσταση :Δευτέρα 8  Οκτωβρίου 2018 στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10€
Προπώληση εισιτηρίων: Χώρος Τεχνών , 3Ος όροφος και Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο , Βενιζέλου 36
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2331078100

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής: Νανά Καραγιαννίδου  2331078120, kepa@veriaculture.gr


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ