Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Δήμος Βέροιας και η ΚΕΠΑ τιμούν την  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ για την ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ με συναυλία!

Αλλιώτικη Κομπανία - «Βόλτα στο παλιό τραγούδι»
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 01/10/2018  8.00μ.μ , είσοδος ελεύθερη!

Ο Δήμος Βέροιας και η ΚΕΠΑ τιμούν την  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ (γιορτάζεται 1Η Οκτώβρη κάθε έτους) με μια συναυλία – αφιέρωμα στο παλιό τραγούδι  μέσα από συνθέτες – σταθμούς , εκ των σπουδαιότερων που γνώρισε η ελληνική μουσική σκηνή .
Από τον Βαμβακάρη  και τον Τσιτσάνη ως το Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη , από το ρεμπέτικο ως το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι , θα παρουσιαστούν σημαντικά  έργα της ελληνικής μουσικής σκηνής του τελευταίου αιώνα , τραγούδια γνωστά και αγαπημένα!

Η «Αλλιώτικκη Κομπανία» , το  εξαμελές  αθηναϊκό σχήμα του Αχιλλέα Γκουγκουστάμου  μας υπόσχεται μια αξέχαστη «βόλτα στο παλιό τραγούδι»!
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , 01/10/2018 , 8.00μ.μ , είσοδος ελεύθερη, με προσκλήσεις.
Πληροφορίες 2331078120,78100 Καραγιαννίδου Νανά
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τους ηλικιωμένους, το 2000 ζούσαν σε όλο τον πλανήτη 600 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει το 1,2 δισεκατομμύρια, ενώ το 2050 θα έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια.
Στη χώρα μας, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες.
Όπως αναφέρουν ΟΗΕ και ΠΟΥ, η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και τούτο διότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.
Μελέτες έχουν δείξει ότι ο μέσος χρόνος σε λεπτά που διαθέτουν οι ηλικιωμένοι για να φροντίσουν όσους συγγενείς τους έχουν ανάγκη κυμαίνεται από 201 λεπτά στις ηλικίες 65-74 ετών έως 318 λεπτά στις ηλικίες 75 ετών και άνω. Αντιθέτως, οι νεώτεροι άνθρωποι αφιερώνουν μόλις 50 λεπτά για να φροντίσουν κάποιον που τους έχει ανάγκη, καθώς δεν μπορούν να διαθέσουν περισσότερο χρόνο.
Αυτού του είδους η συμβολή των ηλικιωμένων στη σύγχρονη κοινωνία μπορεί να εξασφαλισθεί μόνον εάν οι ηλικιωμένοι διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής, τονίζουν οι δύο διεθνείς οργανισμο


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ