Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Άγιοι και καλικάντζαροι, παιδιά και γάτες, βοσκοί και ζητιάνες, ερωτευμένοι και πολεμιστές, ο μισοκοκοράκος και ο Πινόκιο, περιμένουν να σας αφηγηθούν τις ιστορίες τους στο Χώρο Τεχνών και στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών!

ξεκινάμε.. Δευτέρα  11 Δεκεμβρίου

 Κουκλοθέατρο/Κουκλοθίασος REDICOLO

ΠΙΝΟΚΙΟ
 "Ο καθένας είναι διαφορετικός, Πινόκιο, και εκεί είναι όλη η ομορφιά.
Αν ήμασταν όλοι ίδιοι, ο κόσμος θα ήταν τόσο βαρετός!"

Οι περιπέτειες της γνωστής αξιαγάπητης μαριονέτας σε έναν κόσμο ανθρώπων, σε μία ιδιαίτερη διασκευή πάνω στο κλασικό κείμενο του Κάρλο Κολόντι, που εστιάζει στο ζήτημα της διαφορετικότητας.

Με ιδιαίτερες τεχνικές εμψύχωσης, που συνδυάζουν το σύγχρονο κουκλοθέατρο με το θέατρο, πρωτότυπη μουσική και ζωντανό τραγούδι, η παράσταση προσδοκά να ψυχαγωγήσει και να εισάγει τους μικρούς θεατές σε έναν κόσμο γεμάτο χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ:
Ο Πινόκιο είναι μία ξύλινη κούκλα που ονειρεύεται να γίνει αληθινό αγόρι. Κυνηγώντας το όνειρό του γίνεται διάσημο αστέρι στο Κουκλοθέατρο, μεταμορφώνεται σε γαϊδουράκι στην Παιχνιδούπολη, γίνεται η μεγάλη ατραξιόν στο Τσίρκο και καταλήγει στο στομάχι του μεγάλου Ψαριού.

Μέσα από τις περιπέτειές του ανακαλύπτει στην πράξη τί σημαίνει ανθρωπιά και τί σημαίνει γαϊδουριά και τελικά ότι αυτό που ορίζει τον αληθινό άνθρωπο είναι ο τρόπος που φέρεται στους συνανθρώπους του.  

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , 6.00μ.μ / είσοδος ελεύθερη*

Τρίτη  12 Δεκεμβρίου -  Αφήγηση παραμυθιών
Ο Άρχοντας της παγωνιάς

Θρύλοι και παραμύθια από όλο τον κόσμο για τα Χριστούγεννα και το κρύο..

Αφήγηση, Σκηνική επιμέλεια: Στέλιος Πελασγός

Δεν είναι μόνο ο μικρός Χριστός που κρυώνει μες στην φάτνη. Ο άρχοντας της παγωνιάς όλους τους δοκιμάζει και τους παιδεύει. Ελάτε να ακούσετε ιστορίες που γλυκαίνουν τις παγωμένες καρδιές και βρίσκουν την ομορφιά στα κρυστάλινα και διαμαντένια δώρα του. Ιστορίες για μπαμπάδες και μαμάδες, για παιδια κι εγγόνια, για παππούδες και γιαγιάδες - ακόμα και στον γάτο σας θα αρέσουν που αγαπά το τζάκι!


Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , 6.00μ.μ / είσοδος ελεύθερη*

Τετάρτη   13 Δεκεμβρίου -  

Μουσικό Παιγνιδοθέαμα/ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ
Καλαντίσματα και Καλικατζαριές!

Ήθη, έθιμα, θρύλοι  και λαϊκές  παραδόσεις των Χριστουγέννων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, με πρωταγωνιστές τους σκανταλιάρηδες του δωδεκαήμερου, τους καλικατζαραίους!


Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , 6.00μ.μ / είσοδος ελεύθερη*

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ