Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

 Συνελήφθησαν συνολικά 42 άτομα και βεβαιώθηκαν 598 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα
Πραγματοποιήθηκαν 3.815 έλεγχοι ατόμων, 2.846 έλεγχοι σε οχήματα και 140 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών
Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (13-10-2017) το πρωί έως και σήμερα (14-10-2017) το πρωί στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν κλιμάκια αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο την πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.
Κατά τη διάρκεια των παράλληλων δράσεων, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι και συγκεκριμένα:
·       3.815 έλεγχοι ατόμων,
·       2.846 έλεγχοι οχημάτων και
·       140 έλεγχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Συνολικά κατά τη διενέργεια των ελέγχων και των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν 42 άτομα και προσήχθησαν 140 άτομα.
Αναλυτικά συνελήφθησαν:
·    7 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
·    7 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
·    6 άτομα για υγειονομικές παραβάσεις,
·    4 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων,
·    4 άτομα για παράβαση του τελωνειακού κώδικα (λαθρεμπόριο),
·    4 άτομα για οικοδομικές παραβάσεις,
·    3 άτομα για κλοπές – διαρρήξεις,
·    2 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών,
·    1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων,
·    1 άτομο για παρεμπόριο,
·    1 άτομο για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και
·    2 άτομα για λοιπές παραβάσεις.
Επίσης, βεβαιώθηκαν 598 παραβάσεις και συγκεκριμένα:
·       4 παραβάσεις για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων ή παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας αυτών,
·       3 παραβάσεις για στέρηση πιστοποιητικού υγείας,
·       2 παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος,
·       2 παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο,
·       1 παράβαση για ωράριο λειτουργίας καταστημάτων,
·       1 παράβαση για τροποποίηση όρων λειτουργίας καταστήματος,
·       42 παραβάσεις για λοιπά αδικήματα (Τάξης - Ασφάλειας) και
·       543 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αναλυτικά:
Ø    181 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,
Ø    83 παραβάσεις σχετικά με φορτηγά οχήματα,
Ø    23 παραβάσεις για στέρηση άδειας οδήγησης,
Ø    18 παραβάσεις για μέθη,
Ø    12 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
Ø    9 παραβάσεις για ανασφάλιστα οχήματα,
Ø    5 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
Ø    2 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και
Ø    210 λοιπές παραβάσεις.


Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών εξιχνιάστηκαν συνολικά 17 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε καταστήματα, επιχειρήσεις, οχήματα και οικία, που έγιναν το τελευταίο δίμηνο στην πόλη των Σερρών. Συνελήφθησαν 2 άτομα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 συνεργών τους (σχετικό το από 14-10-2017 Δελτίο Τύπου).
Οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών και τη σύλληψη ατόμων για διάφορα αδικήματα. Ενδεικτικά:
·         Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός στην Κατερίνη, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος ιδιοκτησίας 39χρονου, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια και αντιλαμβανόμενος τον αστυνομικό έλεγχο τους απενεργοποίησε μέσω κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή (server).
·         Συνελήφθη στις Σέρρες 32χρονη υπήκοος Ρωσίας, ως προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος ιδιοκτησίας 38χρονου, καθώς διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση 61 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 40 συσκευασίες λαθραίου καπνού, ενώ σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν εντοπίστηκαν ακόμα 620 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 91 συσκευασίες λαθραίου καπνού.
·         Συνελήφθη 38χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε σε κατάστημα της στις Σέρρες, να διαθέτει προς πώληση σε πελάτες 24 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
·         Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός για κλοπή 2 ποδηλάτων στην πόλη των Σερρών, τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν, ενώ όπως προέκυψε την 11-10-2017 είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από πρατήριο υγρών καυσίμων στις Σέρρες.
·         Συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός στον Προμαχώνα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνολικά κατασχέθηκαν:
·         5 όπλα,
·         2 οχήματα,
·         1 ηλεκτρονικός υπολογιστής,
·         0,3 γραμμάρια κάνναβης,
·         253 είδη παρεμπορίου και
·         47 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 714 πακέτα τσιγάρων και 140 συσκευασίες καπνού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα στις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ