Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Σεβασμιώτατε, κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου  Ημαθίας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνάδελφοι.
Καλοσωρίσατε στην αποψινή μας εκδήλωση. 
Λένε ότι η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγα λεπτά πριν αρχίσει να ξημερώνει. Έχει δημιουργηθεί σε πολλούς η αίσθηση ότι βιώνουμε ακριβώς αυτή τη στιγμή. Είμαστε στο σημείο του μεγαλύτερου προβλήματος.

Έχοντας στη σκέψη μου την ίδια ανησυχία με εσάς για τις οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είτε πιστεύουμε ότι η κρίση μας επηρεάζει είτε όχι, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις δυσκολίες που αντικειμενικά υφίστανται, έχοντας ως στόχος την επιβίωση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεών μας.
Με τη σκέψη στο δίλημμα άμυνα ή επίθεση, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε όλοι μας, υπάρχει μια συγκεκριμένη τακτική που μπορεί να οδηγήσει μια επιχείρηση να βγει νικήτρια από μια δύσκολη οικονομική περίοδο όπως η σημερινή. Αυτή είναι η Επίθεση. Αυτό που δεν κάνουν οι πολλοί και εφαρμόζουν οι λίγοι με πολύ καλά αποτελέσματα.
Όταν οι περισσότερες επιχειρήσεις κρατούν μια αμυντική στάση, τότε εκείνες που λειτουργούν επιθετικά κερδίζουν. Κερδίζουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, κερδίζουν περισσότερους πελάτες, «πλασάρονται» καλύτερα και πετυχαίνουν τους στόχους τους. Για τις υπόλοιπες η μοίρα επιφυλάσσει μια αργή και βασανιστική πορεία προς το κλείσιμο. Αυτή είναι η αλήθεια. Σε κάθε περίοδο κρίσης που έχουμε βιώσει, όσοι τόλμησαν και έπαιξαν επιθετικά, όχι μόνο άντεξαν τα χτυπήματα της κρίσης, αλλά σημείωσαν καλύτερα αποτελέσματα από όλους τους άλλους που ήταν απλοί παρατηρητές της κατάστασης.
Η επιχειρηματικότητα η μόνη ικανή δύναμη  να δημιουργήσει ανάπτυξη   δοκιμάζεται σκληρά.
Παρά τη δραματική κατάσταση που βιώνουμε,  η υγιής επιχειρηματικότητα και οι φορείς της  δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια.
 Αντιστεκόμαστε  κόντρα στο ρεύμα, και παραμένουμε δυναμικά στον αγώνα  τιμώντας την υπόσχεσή μας να είμαστε κοντά στους συναδέλφους, των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται σκληρά και είμαι βέβαιη ότι μέσα από κοινή δράση και συντροφικότητα, μέσα από το εμείς και όχι το εγώ, μέσα από έργα και όχι λόγια,  από πράξεις και όχι υποσχέσεις    θα μπορέσουμε να    αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις που διανοίγονται μπροστά μας και πιστέψτε με είναι πολλές οι προκλήσεις.
Δεν θα ήθελα να σας κουράσω, τα προβλήματα είναι σε όλους μας γνωστά, τα συζητάμε καθημερινά. Ζούμε σε μια πόλη που ο ένας ξερει καλά τον άλλον και ευτυχώς δεν έχει χαθεί η επαφή και η επικοινωνία μεταξύ μας.

Σας εύχομαι  καλή και δημιουργική χρονιά, με ελπίδα και αισιοξοξία.
Χωρίς ελπίδα, χωρίς αισιοδοξία  ήμαστε καταδικασμένοι.




Αγαπητοί προσκεκλημένοι σήμερα  στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση , ο  Σύλλογος μας  θα  τιμήσει τους συνταξιούχους εμπόρους γεννηθέντες έως το 1939, που ήταν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου. Η Συνεισφορά τους στην εμπορική κοινότητα  αλλά και στην κοινωνία της Βέροιας ήταν και είναι σημαντική.
Μπορεί να έχουν συνταξιοδοτηθεί, δεν έχουν όμως αποστρατευτεί!!! Αρκετοί από αυτούς καθημερινά βρίσκονται στα μαγαζιά των παιδιών τους ή των εγγονών τους, ενδιαφέρονται και προβληματίζονται  ακόμη περισσότερο με τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο μας.
Φίλες και φίλοι, την περασμένη Τετάρτη στο ζαχαροπλαστείο του Σερεμέτα πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση παλιών- καλών φίλων και συναδέλφων που ήταν από τα πρώτα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου. Στο Video που ακολουθεί οι Γερουσιαστές του Εμπορίου μέσα από την συζήτηση που γίνεται, ξυπνάνε μνήμες από το παρελθόν, ζωντανεύουν εικόνες από την αγορά της Βέροιας και  μας προτρέπουν να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το Εμπόριο. Ας παρακολουθήσουμε την συνέντευξη που έδωσαν Στην Σοφία Γκαγκούση και Μαργαρίτα Δαμιανίδου».



Σήμερα τιμούμε κατά αλφαβητική σειρά:
Ακριβόπουλος Δαμιανός :
Ανδρεάδης Νικόλαος:
Αντωνιάδης Αντώνιος
Αραμπατζής Μερκούριος
Αρζόγλου Χρήστος:
Αφεντούλης Γεώργιος :
Γαβριηλίδης Μιχαήλ
Γιάγκογλου Ιωάννης:
Δοβλέτογλου Γεώργιος :
Μακρίδης Κωνσταντίνος : Μίσιας Νικόλαος: 
Μπακαλίδης Πέτρος
Μπότσης Αθανάσιος
Νάτσιος Γργηγόριος :
Νικολαίδης Στέφανος
Παναγιωτίδης Σάββας
Παπαευθυμίου Ευθύμιος
Πασχαλίδης  Δημήτριος
Πεταλίδης Βασίλειος
Πετρομελίδης Θεόδωρος Σάρρας Παναγιώτης
Σοφιανόπουλος Σταύρος Ταραμονλής Θωμάς: φρέσκα φρούτα κ λαχανικά  
Φασουλόπουλος Παντελεήμων
Φιλιππίδης Γεώργιος Χασιώτης Παύλος : Άφησε  εποχή  στο χώρο του Επίπλου.
Χατζόγλου Απόστολος

Σεβασμιώτατε, αγαπητοί προσκεκλημένοι, «όλοι όσοι ασχοληθήκαμε και συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το εμπόριο, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχει πολλές πίκρες και απογοητεύσεις, έχει όμως  και τις ωραίες του στιγμές. Τις  ωραίες στιγμές και τα καλά του Επιχειρείν  είχε στον μυαλό του ένας συνάδελφό μας,  που άνοιξε  μαγαζί πριν από ….. χρόνια και  ασχολήθηκε με ένα ιδιαίτερο αντικείμενο, όπως είναι το λιανικό εμπόριο μουσικών οργάνων . Ο Βαγγέλης Γκαλίτσιος, ο δικός μας Βαγγέλης πήγε κόντρα στο ρεύμα, δεν δείλιασε και ξεπέρασε κάθε είδους εμπόδιο, για χάρη της μουσικής. Με πίστη, ελπίδα και με την αγάπη όλων των βεροιωτών, στέλνει σε όλους εμάς ένα και μοναδικό μήνυμα:  Να κάνετε το όνειρο σας πραγματικότητα, μην δειλιάσετε μπροστά στα εμπόδια που θα σας παρουσιαστούν, διότι τα ΘΕΛΩ είναι περισσότερα και μπορούν να νικήσουν τα ΠΡΕΠΕΙ , αρκεί μέσα σας να το πιστεύετε πραγματικά.
Ο φίλε και συνάδελφε Βαγγέλη τόσο εγώ όσο και τα μέλη της Διοίκησης είμαστε πολύ συγκινημένοι που σε τιμούμε απόψε. 

 Φίλες και φίλοι, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου απόφασισε να τιμήσει  την Δημοτική Αστυνομία για την ευαισθησία και την αποτελεσματική δράση της, για την πάταξη του παρεμπoρίου. Η συνεισφορά τόσο του προσωπικού όσο και του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Λεωνίδα Ακριβόπουλου είναι ουσιαστική  καθώς καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση και  πάταξη του παρεμπορίου, μια από  τις μεγαλύτερες πληγές που ταλανίζει τους εμπόρους της πόλης.


 Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στο έργο που προσφέρουν καθημερινά . Αν σε όλη την χώρα η Δημοτική Αστυνομία λειτουργούσε όπως η Δημοτική Αστυνομία της Βέροιας πιστέψτε με δεν θα υπήρχε παρεμπόριο».
                                                                                                                              ,                                                                



ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ