Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Γεμίζει  καθημερινά  παιδικές  παρουσίες  το  θέατρο!
στην παράσταση «Το Δέντρο που Έδινε» του Σελ Σιλβερστάιν
από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας - Παιδική Σκηνή 2016 – 2017

Η επιλογή του παραμυθιού «Το Δέντρο που Έδινε» του Σελ Σιλβερστάιν, σε θεατρική διασκευή Γιώργου Δερνίκα και σκηνοθεσία των Γιώργου Δερνίκα και Πέτρου Μαλιάρα για την Παιδική Σκηνή  (2016-2017) του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας δικαίωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, αφού σημειώνεται πολύ μεγάλη συμμετοχή Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων από την Ημαθία, την Πέλλα και την Πιερία.
 Καθημερινά το θέατρο γεμίζει παιδικές χαμογελαστές παρουσίες και εκπαιδευτικούς, που συμμετέχουν με χαρά κι ενθουσιασμό ανταμείβοντας τους συντελεστές της παράστασης με το πιο μεγάλο χειροκρότημα. Ιδιαίτερα στη φετινή παράσταση, η συμμετοχή σχολείων από την Πιερία και την Πέλλα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο! Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ευχαριστεί θερμά, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά για την ένθερμη, πολυετή στήριξη του έργου και της προσφοράς του.
Οι παραστάσεις δίδονται καθημερινά για τους μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στο θέατρο της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.
Ως Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βέροιας το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ έχει καθιερώσει την τιμή του εισιτηρίου τα τελευταία επτά χρόνια  στην τιμή των  5€ .



Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο σκοπός αυτής της πρωτότυπης θεατρικής διασκευής, είναι να θίξει με απλά λόγια την έννοια της φιλίας και της αγάπης. Έννοιες που έχουν  φθαρεί, ξεχαστεί ή και παρεξηγηθεί στις μέρες μας. Κάθε παιδί, που θα παρακολουθήσει την παράσταση, θέλουμε να αντιληφθεί και να κατανοήσει  περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσει την παιδική ευαισθησία, καθώς μεγαλώνει όπως και πόσο σημαντικό είναι να δίνει αγάπη χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς ανταλλάγματα. Τα μηνύματα του έργου περνούν στα παιδιά αβίαστα και ευχάριστα με χιούμορ,  με ζωντανή πρωτότυπη μουσική επί σκηνής, που είναι γραμμένη αποκλειστικά για την παράσταση. Με πολλά όμορφα τραγούδια, που θα δώσουν την αίσθηση  μια άλλης εποχής. Μιας εποχής  νοσταλγικής,  γλυκιάς και αθώας. 

Σε συνέχεια της μεγάλης περσινής ανταπόκρισης των εκπαιδευτικών και των μαθητών στο θεματικό ΚΟΥΤΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, το οποίο συνέβαλε στη συμμετοχή τους στην προετοιμασία της παράστασης, σχεδιάσαμε και φέτος μια σειρά δραστηριοτήτων προετοιμασίας, που στόχο έχουν να εμπλέξουν το μαθητή σε μια βιωματική προσέγγιση της παράστασης πριν, κατά και μετά τη θέαση και  να εντυπωθούν  αποτελεσματικότερα τα μηνύματα του έργου.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωτότυπο κείμενο: Σελ Σιλβερστάιν
Πρωτότυπη θεατρική διασκευή: Γεώργιος Δερνίκας
Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας - Γεώργιος Δερνίκας
Κινησιολογία - Χορογραφίες: Τάσος  Παπαδόπουλος
Βοηθός Χορογράφου: Μαργαρίτα Παναγιώτου
Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Βοζίκης
Κατασκευή Σκηνικών: Woods  For The Soul
Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας – Κ.Θ.Β.Ε
Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Κομβόκη - Άννα Καλαϊτζίδου
Σχεδιασμός σκηνικών - κοστουμιών: Γεώργιος Δερνίκας
Σχεδιασμός Φωτισμών: Διονύσης Καραθανάσης
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Video: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Γραφιστική Επιμέλεια: G.D
Προβολή - επικοινωνία: Κατερίνα  Γρηγοριάδου

Ηθοποιοί: Γεώργιος Δερνίκας, Έλλη Μπομποτσάρη, Μαριάννα Ντίνου, Δημήτρης Στίμπο

Παίζουν  ζωντανά:
βιολί: Μαριάννα Ντίνου
ηλεκτρική κιθάρα:  Δημήτρης Στίμπο

Για πληροφορίες, για τον προγραμματισμό και κλείσιμο ημερομηνίας παρακολούθησης της παράστασης μπορείτε να απευθύνεστε στους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς  της ΚΕ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Βέροιας   2331078140, & 142
 fax: 2331029714 και στο email: dipethever@yahoo.gr


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ