Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016


Κ.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ  - Θερινό InArtCinema , στο πάρκο! Αφιέρωμα :Γαλλικός Κινηματογράφος .
25 /7 - 05/8 Δέκα ταινίες , με ελεύθερη είσοδο!

ΔΕΥΤΕΡΑ  25/7 , ώρα 22:00  /  Augustine

Εποχή της Μπελ-Επόκ. Η 19χρονη Ογκουστίν είναι υπηρέτρια σε πλούσιο σπίτι του Παρισιού και παθαίνει νευρικό κλονισμό κατά το σερβίρισμα ενός δείπνου. Την πηγαίνουν άμεσα στο ψυχιατρείο Πιτιέ-Σαλπερτιέρ, όπου εκεί οι γυναίκες τυγχάνουν της «παραδοσιακής» διάγνωσης της υστερίας. Όταν η Ογκουστίν παθαίνει νέο κλονισμό, τραβάει την προσοχή του Δρ Σαρκό, ο οποίος την υποβάλει σε νευρολογικά πειράματα, συμπεριλαμβανομένου του υπνωτισμού. Σύντομα, η σχέση ασθενή και γιατρού αρχίζει να γίνεται πολύ στενή κι ο γιατρός βλέπει πλέον στην Ογκουστίν μια γυναίκα με χαρίσματα κι ομορφιά.

ΕίδοςΤαινίας:Δράμα  
Πρεμιέρα:7του Νοέμβρη, 2012 (Γαλλία)
Σκηνοθέτης :AliceWinocour
Σενάριο:Alice Winocour
Ηθοποιοί:Vincent Lindon, Soko, Chiara Mastroianni
Διάρκεια:101'


ΤΡΙΤΗ 26/7 , ώρα 22.00 /  9 mois ferme

Η μαύρη κωμωδία του Αλμπέρ Ντιποντέλ που κέρδισε το Σεζάρ καλύτερου σεναρίου με πρωταγωνίστρια την Σαντρίν Κιμπερλέν στο ρόλο μιας καθωσπρέπει δικαστή, ένα ρόλο που της χάρισε το Σεζάρ καλύτερης ερμηνείας.
υπόθεση
Η Ariane Felder είναι έγκυος! Το απίστευτο είναι ότι πρόκειται για μια νεαρή δικαστή με αυστηρές αρχές και εργένισσα. Το ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι μετά από το τεστ πατρότητας, πατέρας του παιδιού είναι ο Bob, ένας εγκληματίας ο οποίος έχει συλληφθεί για άγρια επίθεση! Η Ariane που δεν θυμάται τίποτα, προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε και τι την περιμένει.
ΚωμωδίαΈγχρωμηΔιάρκεια: 82'
Παραγωγή: Γαλλική Σκηνοθεσία: Αλμπέρ Ντιποντέλ
Πρωταγωνιστούν: Σαντρίν Κιμπερλέν, ΑλμπέρΝτιποντέλ, Νικολά Μαριέ



ΤΕΤΑΡΤΗ 27/7, ώρα 22.00 /  Brooklyn
Με το Brooklyn, ο Πασκάλ Τεσό μας προτείνει μια αυθεντική ταινία, μακριά από κλισέ για τη ζωή στις υποβαθμισμένες συνοικίες. Ο σκηνοθέτης, που είναι από το Σαν- Ντενί και είναι πολύ δεμένος με την περιοχή, αποφάσισε να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα που μας παρουσιάζουν οι πολύ σπάνιες γαλλικές κινηματογραφικές ταινίες για το θέμα αυτό. Η ταινία του, που γυρίστηκε με ένα πολύ μικρό προϋπολογισμό, αλλά με πολύ μεράκι, εναντιώνεται στην οικονομική ολιγαρχία που εμποδίζει τους σκηνοθέτες, οι οποίοι δεν ανήκουν σε συγκεκριμένα κυκλώματα, να φέρουν εις πέρας τα έργα τους. Με τη στήριξη του Χαλίλ Νασιρί, που στη ταινία συμμετέχει ως ηθοποιός, αλλά ασχολείται και με τον εθελοντισμό, τη μουσική και την κινηματογραφική παραγωγή, αποφάσισε να ταράξει τα νερά και να δείξει όλα όσα δε δείχνει το συμβατικό σινεμά.
Οι ηθοποιοί, όλοι τους ράπερ από αυτές τις γειτονιές, διαθέτουν φρεσκάδα, γενναιοδωρία και αυτοσχεδιάζουν με κύριο εργαλείο τη γαλλική γλώσσα που κατέχουν πολύ καλά. Οι ρόλοι που ερμηνεύουν δεν είναι μανιχαϊστικοί και μονοδιάστατοι, αλλά πολύπλευροι, και το σενάριο αναδεικνύει την έκφραση και την ενέργεια που χαρακτηρίζει την κουλτούρα της hip hop μουσικής, η οποία επιτρέπει ακόμα και σήμερα σε πολλούς νέους αυτών των συνοικιών να εκφραστούν με θετικό τρόπο.



ΠΕΜΠΤΗ  28/7 , ώρα 22.00  / Couleur de peau miel
Γιουνγκ Σικ-Τζουν & Λοράν Μποϊλό, 2012
ΥΠΟΘΕΣΗ
Μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας, 200.000 παιδιά διασκορπίστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Γεννημένος στην Σεούλ και υιοθετημένος από μια βελγική οικογένεια, ο Jung είναι ένα από αυτά. Βασισμένη στο μυθιστόρημα Couleur de peau: Miel, η ταινία επιστρέφει στους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του Jung: το ορφανοτροφείο, την άφιξή του στο Βέλγιο, την οικογενειακή ζωή, την δύσκολη εφηβεία... 

 
Depuis la fin de la guerre de Corée, 200.000 enfants sont disséminés à travers le monde. Né à Séoul et adopté par une famille belge, Jung est l’un d’entre eux. Adapté du roman Couleur de peau : Miel, le film revient sur les moments clés de la vie de Jung : l’orphelinat, l’arrivée en Belgique, la vie de famille, l’adolescence difficile... 

France, Belgique /
Γαλλία, Βέλγιο, 2012

Σκηνοθεσία / Réalisation: Laurent Boileau, Jung Henin. Σενάριο / Scénario: 
 
Βασισμένη στην ταινία του Jung Henin . Φωτογραφία / Photographie: Rémon Fromont. Mοντάζ / Montage: Ewin Ryckaert. Φωνές / Avec les voix de: William Coryn, Christelle Cornil. Παραγωγή / Production: Mosaïque Films. Παγκόσμια εκμετάλλευση / Distribution Internationale: Wide Management
Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 75΄.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29/7, ώρα 22.00 / La bataille  de Solferino

Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της σκηνοθέτιδας, που κέρδισε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Paris Cinema και περιλήφθηκε στο πρόγραμμα της ACID στο Φεστιβάλ Καννών 2013.
υπόθεση
6 Μαίου 2012, Σολφερίνο - Ιταλία. Η Laetitia, δημοσιογράφος της τηλεόρασης, καλύπτει τις προεδρικές εκλογές. Aλλά εμφανίζεται ο Vincent, ο πρώην άνδρας της, για να δει τις κόρες τους. Δυο μικρές, θεριά ανήμερα, μια baby-sitter απεγνωσμένη, ένας εραστής σχεδόν απών, ένας δικηγόρος μισάνθρωπος, μια Γαλλία κομμένη στα δύο: είναι Κυριακή, όλα είναι μπερδεμένα, τίποτα δεν πάει καλά!
Παραγωγή: Γαλλική Σκηνοθεσία: Ζιστίν Τριέ
Πρωταγωνιστούν: Λετισιά Ντοσ, Βενσάν Μακέν, Αρτούρ Χαραρί, Βιρζίλ Βερνιέ



ΔΕΥΤΕΡΑ  01/8 , ώρα 22:00 /  Violette

H Βιολέτ Λεντύκ, που γεννήθηκε εκτός γάμου στις αρχές του περασμένου αιώνα, συναντά τη Σιμόν Μποβουάρ στα μεταπολεμικά χρόνια στο Σαν Ζερμέν ντε Πρε. Έτσι αρχίζει μια έντονη σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες, στην οποία η Βιολέτ θα αναζητήσει την ελευθερία της μέσω της γραφής ενώ η Σιμόν είναι πεπεισμένη ότι κρατά στα χέρια της το μέλλον μια αντισυμβατικής συγγραφέως.
Βέλγιο-Γαλλία 2013/Διάρκεια 132'
Σκηνοθεσία-σενάριο: Martin Provost. Ηθοποιοί:Emmanuelle Devos, Sandrine Kiberlain, Olivier Gourmet, Nathalie Richard.

ΤΡΙΤΗ  02/8 , ώρα 22.00  /   Agent trouble

Γαλλικό θρίλερ του 1987 του σκηνοθέτη Jean-Pierre Mocky. 
Ηθοποιοί
: Catherine Deneuve, Richard Bohringer, Tom Novembre
Διάρκεια:1:30

ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ  03/8, ώρα 22.00 /  les contes de la nuit
ΥΠΟΘΕΣΗ
Κάθε βράδυ ένα κορίτσι, ένα αγόρι και ένας γέρος τεχνικός συναντιούνται μέσα σε ένα μικρό σινεμά που μοιάζει εγκαταλειμμένο αλλά είναι γεμάτο θαύματα. Οι τρεις φίλοι φαντάζονται, συγκεντρώνουν πληροφορίες, σχεδιάζουν, μεταμφιέζονται. Και παίζουν όλες τις ιστορίες που σκαρφίζονται μέσα σε μια νύχτα μαγική όπου τα πάντα είναι δυνατά...

Σκηνοθεσία / Réalisation : Michel Ocelot. Σενάριο / Scénario : Michel Ocelot. Φωτογραφία / Photographie : Laura Bari. Mοντάζ / Montage : Sophie Farkas-Bolla. Φωνές / Voix : Julien Beramis, Marine Griset, Michel Élias, Olivier Claverie. Παραγωγή / Production : Nord-Ouest Films. Παγκόσμια εκμετάλλευση / Distribution internationale : Studio Canal. Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 84΄.


ΠΕΜΠΤΗ  04/8 , ώρα 22.00 / voleurs de chevaux

O Γιάκομπ και ο Βλαντιμίρ, δύο αδέλφια που υπηρετούν στο στρατό των Κοζάκων κάτω από αντίξοες συνθήκες, χάνουν τα άλογά τους από δύο άλλα αδέλφια που ζουν απομονωμένα στο δάσος, κλέβοντας άλογα. Οι ζωές των τεσσάρων αγοριών θα διασταυρωθούν με τον πιο δραματικό τρόπο.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  05/8, ώρα 22.00 /  Mobile home
Μια πρωτότυπη ταινία road-movie με πρωταγωνιστές δύο τριαντάρηδες που δεν μετακινήθηκαν από τον τόπο τους.

Πήρε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο. 7 βραβεία Μαγκρίτ (τα βελγικά βραβεία κινηματογράφου).

ΥΠΟΘΕΣΗ 
Ο Simon μένει άνεργος, χωρίζει με τη φίλη του στην πόλη και γυρίζει στο χωριό του κάπου στη βελγική επαρχία, όπου ζουν οι συνταξιούχοι γονείς του. Εκεί ξαναβρίσκει τον Julien, τον παιδικό του φίλο που ζει με τον πατέρα του. Ένα βράδυ, οι δυο τριαντάρηδες αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα εφηβικό τους όνειρο: να ταξιδέψουν στον κόσμο και να ζουν κάνοντας δουλειές του ποδαριού, χωρίς να έχουν υποχρεώσεις. Με τα χρήματα των γονιών του ο Simon αγοράζει ένα τροχόσπιτο, αλλά μια βλάβη τους καθηλώνει. Παρόλ΄ αυτά αποφασίζουν να «ξεκινήσουν» το ταξίδι χωρίς να κουνηθούν από τον τόπο τους.

Ο σκηνοθέτης Φρανσουά Πιρό κινηματογραφεί, με διεισδυτική ματιά, θέματα που τα γνωρίζει καλά και ο ίδιος μιας και είναι κοντά στην ηλικία των πρωταγωνιστών του. Χρησιμοποιεί το ιδιαίτερα πρωτότυπο εύρημα (ενός ταξιδιού που αναβάλλεται από μέρα σε μέρα), για να σκιαγραφήσει τους δύο νεαρούς χαρακτήρες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια παρατεταμένη εφηβεία. Μια ταινία που προσεγγίζει με χιούμορ ένα σύγχρονο θέμα.
(Βέλγιο - Γαλλία, 2012)
Σκηνοθεσία Φρανσουά Πιρό



ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Κ.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ


ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ