Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

 
Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι εργασίες ανακαίνισης του 2ου ορόφου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας. 
Με τα εγκαίνια του 2ου ορόφου  στις 21 Μαΐου του 2016 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας  ολοκλήρωσε την αξιοποίηση του 1.000.000$ που παρέλαβε με το βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση» τον Αύγουστο του 2010 στο Γκέτενμποργκ, στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Βιβλιοθηκών.  Τελευταίος σταθμός στο πενταετές πλάνο αξιοποίησης των χρημάτων ήταν η ανακαίνιση του 2ου ορόφου. Ο σχεδιασμός και η μελέτη του έργου της ανακαίνισης έγιναν από το αρχιτεκτονικό γραφείο Sparch SAKELLARIDOU / PAPANIKOLAOU ARCHITECTS (www.sparch.gr) . Το αρχιτεκτονικό έργο του γραφείου έχει διεθνή αναγνώριση με σημαντικά βραβεία αρχιτεκτονικής, πολλαπλές συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις, δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διαλέξεις. Για τη μελέτη αυτή το γραφείο συνεργάσθηκε με τους:
Γ. Νικολαΐδης, Ι. Λαβασάς Πολιτικοί Μηχανικοί, Σαμαράς & Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί, Θ.Τιμαγένης, Σύμβουλος Ακουστικής Μελέτης, Ε.Ντεκώ, Σύμβουλος Θεατρικού Φωτισμού, Bon Studio-Θ. Σβορώνος, Σύμβουλος Εικόνας-Ήχου, Beetroot Design Group, Σύμβουλοι Γραφιστικών
Κατασκευή: Core Construction
Τεχνικός Σύμβουλος ΔΚΒΒ: Τάσος Παπαδόπουλος
Πρόταση της αρχιτεκτονικής επέμβασης αποτέλεσε  η αναμόρφωση – ανακαίνιση των τριών χωρικών και λειτουργικών ενοτήτων, ήτοι, του Φουαγιέ, της Αίθουσας Εκδηλώσεων και των Γραφειακών Χώρων, καθώς και των λοιπών βοηθητικών χώρων των επιμέρους ενοτήτων του Β΄ ορόφου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.
Η αρχιτεκτονική επέμβαση είχε στόχο την δημιουργία ενός νέου χώρου με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, όπου η πολλαπλότητα των χρήσεων που θα φιλοξενεί να συνδιαλέγεται αρμονικά με την αισθητική της απλότητας και της ευελιξίας.
Κατά συνέπεια, η επιλογή, τόσο των αρχιτεκτονικών στοιχείων, όσο και του ειδικού σταθερού και κινητού εξοπλισμού είχαν σκοπό την ανάδειξη του χώρου ως κέντρου διάδρασης, ως χώρου εργασίας και ως ενεργού κέντρου μάθησης και δημιουργικότητας.
Στις φωτογραφίες, θα βρείτε στιγμιότυπα από τον ανακαινισμένο 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης: Η αίθουσα εκδηλώσεων, το φουαγιέ και ο χώρος για τα σεμινάρια μαγειρικής.


+

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ