Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Το «φιλί της ζωής» για νέα παράταση παίρνουν η Κάρτα Σίτισης, το επίδομα ενοικίου και το δωρεάν ρεύμα, μετά και τη λήξη της παράτασης που έχει δοθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Βέβαια θα υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις κατά την νέα παράταση, αφού επιδότηση σίτισης, μέσω της Κάρτας Αλληλεγγύης, επιδότηση ενοικίου και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχίσουν να χορηγούνται στους πολίτες οι οποίοι διαβιούν στους δήμους που δεν θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη

πιλοτική φάση εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι δεν είναι ακόμα γνωστοί.

Είναι γνωστό ότι από τα μέσα Ιουλίου και μετά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, πρόκειται να εφαρμοστεί σε 30 δήμους από τις 13 περιφέρειες όλης της χώρας, με βάση τους επίσημους δείκτες φτώχειας και ανεργίας. 


Στους υπόλοιπους τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης θα συνεχιστούν.

Η συγκεκριμένη επέκταση θα είναι προσωρινή και θα διαρκέσει το πολύ έως το τέλος του έτους.
Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει επανακαθορισμός των δικαιούχων, που έχουν δημιουργήσει το σχετικό μητρώο, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο δίκαιη η χορήγηση των παραπάνω παροχών. 


Όλα αυτή η διαδικασία θα έχει προσωρινό και περισσότερο προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο της επέκτασης του προγράμματος.

Με βάση τη μνημονιακή δέσμευση, από την 1.1.2017 και μετά, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλους τους δήμους της χώρας, με προοπτική να ωφεληθούν από αυτό τουλάχιστον 700.000 πολίτες, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ