Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε η «πρωτοβουλία των αγροτών» με τους συλλόγους  της αλλά και εκπροσώπους των μπλόκων αποφασίστηκε να κοινοποιηθούν μέσω του τύπου παντού τα αιτήματά της , ώστε να γίνουν γνωστά  σε κάθε αγρότη που παλεύει αυτήν την στιγμή και να μπορέσουμε με όσο το δυνατόν κοινό πλαίσιο να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.

Το διεκδικητικό μας πλαίσιο κινείται στον άξονα  ΑΓΡΟΤΗΣ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

1 .«ΑΓΡΟΤΗΣ» :
κατοχύρωση του επαγγέλματος, ταυτότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με βάση  την ισχύουσα νομοθεσία .
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε «επιτηδευματίες» ή «ελεύθεροι επαγγελματίες»     

                         
2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ :
Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή του 13% προσμετρώνταςστον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες τις δαπάνες και τις αποσβέσεις  που ισχύουν στα Ευρωπαϊκά και διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα.( αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και παγίου κεφαλαίου, τα τεκμαρτά  ενοίκια  του εδάφους,  τους  τόκους  των ιδίων κεφαλαίων.) και άμεση νομοθετική ρύθμιση της εργασίας των αλλοδαπών αγρεργατών.
Αφορολόγητο της προσωπικής εργασίας του Αγρότη
Αφορολόγητο  της Οικογενειακής Εργασίας του Αγρότη
Αφορολόγητο των  αποζημιώσεων.
Αποσβέσεις
Όχι στην απαράδεκτη φορολόγηση  με τεκμήρια διαβίωσης στην περίπτωση που υπάρχειμειωμένο εισόδημα ή και καθόλου.
Συνεταιρισμένοι Αγρότες.

3.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:
Παραμονή του ΟΓΑ ως κύριου ασφαλιστικού φορέα τω αγροτών (υγεία +  συνταξιοδότηση)Καμμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές .
Διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης των αγροτών με την ασφάλιση σ αυτόν, όλων των αγρεργατών ( Ελλήνων και αλλοδαπών) μέσω του εργοσήμου.
Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις, την αναδιάρθρωσή του (μέσα από μια σοβαρή αναλογιστική μελέτη) ώστε άμεσα να καταστεί ένας  υγιής και αυτόνομος ασφαλιστικός Οργανισμός χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις για τον αγρότη – ασφαλισμένο.

4. ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ : 

Αμεσα να προχωρήσουμε στην Αγροτική Μετταρύθμιση , και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση λαμβάνοντας σοβαρή μέριμνα για  το κόστος παραγωγής, την χρηματοδότηση του τομέα , τα κόκκινα δάνεια, και μια σειρά αλλά θέματα που δημιουργούν τεράστια ζητήματα επιβίωσης και ανάπτυξης  του κλάδου.

Για την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

  
Καλούμε τον κάθε φορέα, μπλόκο, αγρότη  που θέλει να συμπληρώσουμε οτιδήποτε, να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε , να διορθώσουμε  να στέλνει τις προτάσεις του  στο παρακάτω mail ώστε πολύ σύντομα να διαμορφώσουμε ένα ακόμη πιο ουσιαστικό και περιεκτικό πλαίσιο.

Επικοινωνία  :   agroproto@gmail.com

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ