Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

  • 6:59 μ.μ.
  • Unknown
Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο πρόκειται να εγγραφούν στις αρχές του Σεπτέμβρη όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές στα ΑΕΙ.

Τι συνέβαινε μέχρι σήμερα;

Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών ήταν ανέκαθεν το μεγαλύτερο αγκάθι της Ανώτατης Eκπαίδευσης αφού κάθε χρόνο, γονείς και μαθητές ήταν μάρτυρες μιας απαράδεκτης διαδικασίας κατά την οποία οι φοιτητικές παρατάξειςπροσπαθώντας να διεκδικήσουν οι ίδιοι τη συγκεκριμένη εγγραφή με σκοπό μια ψήφο για τις φοιτητικές εκλογές!

Τι θα αλλάξει πλέον;

Πλέον, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών (2015-2016) θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, κάτι που έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια αρκετά πανεπιστήμια εφάρμοζαν! Στόχος είναι τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις ενώ όταν εγκατασταθούν οριστικά σε κάποια πόλη τότε θα τους ζητηθεί από τις γραμματείες των ιδρυμάτων να προσκομίσουν και τα απαραίτητα τελικά έγγραφα ώστε να οριστικοποιηθεί η εγγραφή των φοιτητών στο τμήμα! Τις επόμενες ημέρες του υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν πλήρης ενημέρωση!

Η διαδικασία

Αρχικά οι φοιτητές θα «μπαίνουν» σε ειδικές πλατφόρμες με τον προσωπικό τους κωδικό και το σύστημα θα τους αποστείλει νέους κωδικούς ώστε να κάνουν την εγγραφή μέσω διαδικτύου, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στις γραμματείες για να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αργότερα, σε ημερομηνίες που ορίζουν τα ΑΕΙ, θα προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθεί από τις γραμματείες των σχολών. Παράλληλα με την ηλεκτρονική εγγραφή υπάρχει η σκέψη να λαμβάνουν οι φοιτητές και το Δελτίο ταυτότητας Φοιτητή μέσω διαδικτύου, ώστε να έχουν από την πρώτη μέρα εγγραφής τα οικονομικά προνόμια των σπουδαστών.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ