Πέμπτη 14 Μαΐου 2015


  Η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Γκίνου  με τον τίτλο « Αφρικής μέθεξη»
τη  Δευτέρα 18 Μαϊου 2015 και ώρα 7 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
                               
Ομιλητές : Μαυροματίδου Βίλμα, Αρχ. Μηχανικός, Προισταμένη Δ/σης Περιβάλλοντος
Νικολοπούλου Βιβή, Σκηνοθέτης
Τζήμα-Τόπη Συρμούλα, Εκπαιδευτικός, Δικηγόρος

Αφρικής Μέθεξη : Πρόκειται για ένα σύνθετο βιβλίο - βιωματικό, ιστορικό, εθνολογικό, φωτογραφικό - για την Αφρική, που οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα άγνωστο κόσμο για την Ελλάδα, όπως  μυήσεις ενηλικίωσης, σκηνές δουλεμπορίου, καραβάνια αλατιού, φυλές, μυστήρια σε βασίλεια κ.α..  250 φωτογραφίες ανθρώπων-τοπίων και 450 φωτογραφίες αντικειμένων συνθέτουν τη μέθεξη της Αφρικής στον  πολιτισμό του παγκοσμίου, που η συγγραφέας και πανεπιστημιακή καθηγήτρια μεταφέρει σαν μια γλυκιά μέθη στην Ελλάδα.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη "Θ. Ζωγιοπούλου" Ζωγιοπούλου 5,  23310-24879 

Είσοδος Ελεύθερη


Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ελένη Γκίνου έχει ταξιδέψει ιδιωτικά σε εβδομήντα χώρες στην Ασία, την Αμερική, την Αφρική και την Ευρώπη. Αγαπημένη της ήπειρος η Αφρική.

Σπούδασε στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε (Maîtrise, D.E.A.) και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στις Επιστήμες της Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Grenoble (Γαλλία).

Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Acadia University του Καναδά. Σήμερα διδάσκει διαπολιτισμική εκπαίδευση και γαλλική γλώσσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
 
Είναι συνεργάτης της UNESCO στο Παρίσι, στον εκπαιδευτικό τομέα. Επίσης διετέλεσε εξωτερικός εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, σε θέματα εξωτερικής αναπτυξιακής πολιτικής (DAC, OECD).
 
Έχει συγγράψει βιβλία σχετικά με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, ταξίδια κα φωτογραφία.
Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε επιστημονικά και μη περιοδικά.

Υπήρξε συνεργάτης της εφημερίδας  «Το Βήμα της Κυριακής» για πέντε χρόνια.

Είναι επίσης φωτογράφος. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Κίνα.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ