Τρίτη 14 Απριλίου 2015

 Συνελήφθη ένας 49χρονος στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 46χρονος συνεργός του

 Επιπλέον προέκυψε ότι είχαν διαπράξει άλλες 4 κλοπές από οικίες στην Βέροια κατά το τελευταίο τρίμηνο

Αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα η αξία των οποίων εκτιμάται στις 60.000 ευρώ και τα οποία στη συνέχεια μεταπουλούσαν

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας,
είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 49χρονος ημεδαπός, για σωρεία κλοπών από οικίες, που έγιναν το βράδυ της Ανάστασης στην Βέροια.
Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, περιλαμβάνεται και ένας 46χρονος συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι είχαν διαπράξει, το βράδυ της Ανάστασης, συνολικά 8 κλοπές από οικίες στην Βέροια, ενώ εμπλέκονται και σε άλλες 4 κλοπές από οικίες, που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο στην ίδια πόλη.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ενεργώντας τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο και έχοντας συγκεκριμένους ρόλους ο καθένας, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες στην Βέροια, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Αναλυτικότερα, επιβαίνοντας σε όχημα ιδιοκτησίας του 49χρονου, αρχικά επέλεγαν τους «στόχους» και κυρίως διαμερίσματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, ενώ στη συνέχεια είτε αναρριχόμενοι, είτε παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο της οικοδομής, παραβίαζαν τις πόρτες ή μπαλκονόπορτες του διαμερίσματος, αφαιρώντας κοσμήματα και χρηματικά ποσά.
Από την μέχρι τώρα ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε ότι ο 49χρονος είχε τόσο τον ρόλο του οδηγού, όσο και τον ρόλο του «τσιλιαδόρου», ενώ όσο αφορά τον 46χρονο συνεργό του, ήταν αυτός που εισέρχονταν στα διαμερίσματα, αφαιρώντας κυρίως χρήματα και κοσμήματα, ενώ φρόντιζε και για την μεταπώληση των αφαιρεθέντων κοσμημάτων.
Σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων, από τις οικίες είχε αφαιρεθεί μεγάλος αριθμός κοσμημάτων η αξία των οποίων εκτιμάται στις 60.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ και 5 δολαρίων των Η.Π.Α., διάφορα αντικείμενα αξίας 600 ευρώ και μία κυνηγετική καραμπίνα.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο 49χρονος προχθές (12-4-2015) το απόγευμα στην Βέροια και συνελήφθη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και του ενός δολαρίου των Η.Π.Α., ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 σιδερένιοι λοστοί.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια, ένα κατσαβίδι και ένα κλειδί μπουλονιών με ειδικά διαμορφωμένη αιχμηρή άκρη, ενώ επίσης κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο τέλεσης εγκληματικών πράξεων.
Επίσης κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, τα οποία θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.
Ο συλληφθείς, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ