Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

 
 Ο Π.Γ.Σ. Βέροιας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας θα παρουσιάσουν στις 15 Φεβρουαρίου 2015, στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα του συλλόγου (Ακροπόλεως 63) ένα όμορφο κι ενδιαφέρον βιβλίο του διεθνούς φήμης συμπατριώτη μας δημιουργού, Καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη με τίτλο «Ξαναγίνε Έλληνας»

Πρόκειται για 20 όμορφες ιστορίες, μια κιβωτός με εικόνες, μνήμες και αισθήματα, που ο διακεκριμένος Έλληνας της διασποράς, ζωγράφος και αρχιτέκτονας,- που θα τον γνωρίζετε από το μεγάλο εικαστικό έργο του με θέμα το Μεγαλέξανδρο -  διατηρεί ζωντανές στην καρδιά του. Αφηγήσεις, με έναν άμεσο και συχνά «προφορικό λόγο» που αναβιώνουν αξίες, ατμόσφαιρες και διαχρονικά γνωρίσματα των Ελλήνων, την «ψυχή» της Ελλάδας που στην εποχή μας υποχωρεί μπροστά στην «κρίση» της πεζότητας και του καταναλωτισμού.

Η πίστη, η φιλία, η αλληλεγγύη, η φιλοξενία, η καλοσύνη, αλλά και το χιούμορ, σίγουρα θυμίζουν σε όλους μας μια Ελλάδα που κρατάμε κάπου βαθιά μέσα μας...

Αυτές τις εικόνες, αυτές τις αξίες, προσπαθεί να μας ξαναθυμίσει ο Βαρλάμης μ’ αυτό το βιβλίο του, δίνοντάς μας μ’ αυτό τον τρόπο αισθήματα συμπαράστασης κι αισιοδοξίας για ν’ αντιμετωπίσουμε τις ποικίλες αντιξοότητες του καιρού μας.

Το βιβλίο είναι των εκδόσεων «ΙΑΝΟΣ» από τη Θεσσαλονίκη, 220 σελίδων, σχήματος 20Χ14 εκ, και περιέχει 20 εικόνες – πίνακες του συγγραφέα από τη συλλογή «Ελληνικοί Τόποι».

  Κατά την παρουσίαση θα γίνει προβολή βίντεο με σύντομο χαιρετισμό του συγγραφέα και θα αναγνωστούν διηγήματα από το βιβλίο του. Επίσης θα προβληθεί και βίντεο από το μουσείο Kunstmuseum Waldviertel της Αυστρίας που στεγάζει τις δημιουργίες του Βαρλάμη. Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση και αναφορά στο επίκαιρο έργο του Καθηγητή Βαρλάμη και στα προγράμματα που σχεδιάζει σε σχέση με τη Βέροια και την Ημαθία, με πρωταρχικό το πρόγραμμα για τον Απ. Παύλο και τη δημιουργία της Κρύπτης

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ