Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Πιστώνονται σήμερα Παρασκευή 23/1 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών επιτραπέζιων ροδακίνων και νεκταρινιών ενισχύσεις συνολικού ύψους έως 33 εκ ευρώ, μετά την υπογραφή από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Καρασμάνη, των σχετικών αποφάσεων.
          Με τις εν λόγω αποφάσεις ικανοποιείται πλήρως το δίκαιο αίτημα των παραγωγών ροδακίνων και νεκταρινιών για την αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος που είχαν εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, η οποία δυσχέρανε τις περσινές εξαγωγές των προϊόντων αυτών και είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση των τιμών παραγωγού.
          Τα ποσά ανέρχονται σε :
· 220 ευρώ το στρέμμα για τους παραγωγούς των Νομών Λάρισας, Μαγνησίας Πιερίας και Πέλλας.
· 185 ευρώ το στρέμμα για τους παραγωγούς των Νομών Ημαθίας και Φλώρινας.
·165 ευρώ το στρέμμα για τους παραγωγούς των Νομών Αργολίδας, Κοζάνης, Κορινθίας και Ξάνθης.
        Σε δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης επισήμανε πως, η δέσμευση που ανέλαβε ο ίδιος με εντολή της κυβέρνησης να στηρίξει έμπρακτα το εισόδημα χιλιάδων αγροτικών οικογενειών από την οικονομική ζημία που υπέστησαν εξαιτίας ενός γεγονότος – εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία – για το οποίο ουδεμία ευθύνη έφεραν, πραγματοποιείται με νόμιμο, διαφανή και απολύτως συμβατό με τους ισχύοντες κοινοτικούς κανονισμούς τρόπο.
 Είναι από τις λίγες φορές, πρόσθεσε ο κ. Καρασμάνης, που τέτοιου είδους ενισχύσεις εγκρίνονται και καταβάλλονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γεγονός, που καταδεικνύει, όπως τόνισε, πως οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε υλοποιούνται πλήρως και δεν ήταν υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ