Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο Χώρος Τεχνών και η Αντωνιάδειος Στέγη μεταμορφώνονται, κατακλύζονται από  γιορτινές μελωδίες, carousel  μας μεταφέρουν το χριστουγεννιάτικο μήνυμα με παραστάσεις και συγχορδίες.  Ένα φουαγιέ  «γιορτινής ανακάλυψης», μουσικών και θεατρικών  παραμυθιών, με γωνιές που γνέφουν, προσκαλώντας  μικρούς και μεγάλους σε έναν μαγικό κόσμο με  παραμυθάδες, μαριονέτες, κούκλες και κουκλοθέατρο, παιδικές χορωδίες, σοβαρά έγχορδα, παιχνιδιάρικα πνευστά και φασαριόζικα κρουστά,  υπέροχους ρόλους πρωταγωνιστές, δημιουργώντας αντιστίξεις, πολυφωνίες και πολύ-πολύ χριστουγεννιάτικες αρμονίες και σκηνικά. Φως και χρώμα είναι το σύνθημα στους χώρους μας: εντυπωσιακά γιορτινά φωτιστικά χαιρετίζουν τους περαστικούς και σκορπίζουν λάμψη, αλλά και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα ολόγυρα.

Πρόγραμμα - Κυριακή 7/12  Art BG – Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

Gala Χριστουγέννων με τη VIENNA CLASSIC ORCHESTRA



Η Βιεννέζικη παράδοση των χριστουγεννιάτικων συναυλιών επισκέπτεται τη Βέροια με ειδικούς καλεσμένους από την αυστριακή πρωτεύουσα ,τη ''Vienna Classic Orchestra”.

Η Βιεννέζικη ορχήστρα δημιουργήθηκε από βιρτουόζους και ενέπνευσε καλλιτέχνες με κοινό σκοπό να συντηρούν και να διαβιβάζουν την ομορφιά της κλασικής μουσικής.

Όλα αυτά τα ταλέντα ολοκληρώθηκαν στη Βιέννη και έχουν συμμετάσχει εκτός από την τοπική Φιλαρμονική και στις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου.
Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο είναι με έργα του Mozart ενώ το δεύτερο κυρίως με έργα των Johann & Josef Strauss αλλά και των Leroy Anderson, Franz Lehar, Gustav Peter, Vittorio Monti και Emmerich Kalman.


Ώρα 9.00μ.μ, είσοδος 35€και 30€
Προπώληση : Χώρος Τεχνών , Viva.gr
_________________________________________

Σάββατο 13/12


«Με τύμπανα και με φωνές καλές σας εορτάδες»
με την Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου


Κρουστόφωνο
Πολυμελής μπάντα κρουστών (16 - 22 ατόμων) με πολύχρωμα κοστούμια, παίζει, τραγουδά και κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς αλλά και σε  βραζιλιάνικους, αφρικάνικους, latin και ελληνικούς ρυθμούς. Τα νταούλια, τα αφρικάνικα τύμπανα, τα ντέφια, οι κουδούνες, οι σφυρίχτρες, οι μαράκες, τα ταμπούρα και πλήθος άλλων κρουστών με τους ξέφρενους ρυθμούς τους, μαζί με τις τρομπέτες, εμψυχώνουν και παρασύρουν το κοινό σε ένα τρελό πανηγύρι. Η δύναμη των κρουστών και οι δονήσεις του ρυθμού παρακινούν το κοινό να συμμετέχει στο χορό και στο τραγούδι.



Στην αγορά , Ώρα 12.00 το μεσημέρι(πεζόδρομος  Ιπποκράτους) είσοδος ελεύθερη


Σάββατο 13/12

«Φοβάσαι τη σκιά σου;»
-μια παράσταση για παιδιά
εμπνευσμένη από ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια-

από την ομάδα Angelus Novus

Δυο παραμυθούδες ανασύρουν παλιά παραμύθια με όντα εφιαλτικά (ανασκελάδες, στοιχειά, στρίγγλες, δαιμόνους και τριβόλους…), πλασμένα από τη φαντασία του λαού μας, και φτιάχνουν μια παράσταση παιγνιώδη και ευρηματική, που συνδυάζει διαφορετικούς θεατρικούς κώδικες (αφήγηση, παίξιμο, τραγούδι, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, εμψύχωση) για να μιλήσουν και να ξορκίσουν τους «μεταφυσικούς» φόβους μας.

Τέσσερα ελληνικά λαϊκά παραμύθια απαρτίζουν αυτήν την παράσταση για παιδιά: Ο Ανασκελάς, Οι Τρεις Στρίγγλες, Ο Τρισκατάρατος, Το Στοιχειό του πηγαδιού.


Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , Ώρα 6.00μ.μ, είσοδος ελεύθερη

Κυριακή  14/12
«Ο Κύκλος με την Κούκλα»
παράσταση κουκλοθεάτρου με γιγαντόκουκλες
από τον κουκλοθίασο Redicolo

Mία πρωτότυπη και διαδραστική παράσταση με γιγαντόκουκλες και ζωντανή μουσική. Το κείμενο είναι βασισμένο στην "Ιστορία μιας εγκαταλελειμμένης κούκλας" του ισπανού συγγραφέα Αλφόνσο Σάστρε, ένα έργο για παιδιά εμπνευσμένο από τον "Κύκλο με την κιμωλία". Με αμεσότητα και χιούμορ, με τη μαγεία που μόνο οι κούκλες μπορούν να δημιουργήσουν, η παράσταση έχει στόχο να ψυχαγωγήσει τους μικρούς θεατές, προσφέροντας τους ταυτόχρονα ένα πολύτιμο μάθημα δικαιοσύνης.

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ,Ώρα 6.00μ.μ, είσοδος ελεύθερη


Δευτέρα 15/12


«O ποιητιτής και ….οι μύθοι που σκαρώσαν ..παραμύθι»
μουσικές παραμυθοιστορίες με τη συμμετοχή των παιδιών

από την Ομάδα Σκοινί Κορδόνι

Ο αγαπημένος Ποιητιτής, ο παραμυθάς που μιλάει με ρίμα και ρωτάει όλο ''ΤΙ;", έρχεται να πεί, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, μύθους με νόημα!!!
Τρείς αυτοτελείς ίστορίες-μύθοι, που πραγματεύονται τις αξίες της ευγένειας, της αλληλοβοήθειας, της πίστης, της επιμονής, της φιλίας και του σεβασμού. Διαδραστικά παιχνίδια με τα παιδιά, ώστε να συμμετέχουν στα παραμύθια με ήχους, ρυθμούς και δράσεις. Βαλίτσες γεμάτες με μουσικά όργανα, με κοστούμια και καπέλα, πρωτότυπα τραγούδια, κωμική διάθεση και μικρά αποστάγματα σοφίας! Τέσσερις ηθοποιοί-μουσικοί περνούν απο την πραγματικότητα στην φαντασία, μεταμορφώνονται διαρκώς και χέρι-χέρι με τα παιδιά ανακαλύπτουν γιατί αξίζει να διαθέτει κανείς καλοσύνη!!!

Χώρος Τεχν’ων, Ώρα 6.00 μ.μ , είσοδος ελεύθερη

Τρίτη 16/12

«"Χριστούγεννα σαν 'ρθούνε...παραμύθια θε να πούμε.....»
Αφήγηση ελληνικών παραδοσιακών Χριστουγεννιάτιων παραμυθιών για τους μικρους μας φίλους από την Κατερίνα Κλεάρχου,με την συνοδεία μουσικών οργάνων εμπλουτισμενη με τραγουδια,κάλαντα και μουσικοκινητικές δραστηριοτητες...
Ένας μυλωνάς ξεγελά τους καλλικάντζαρους
Μία μάνα βάζει στο φουρνο το Χριστόψωμο και βγάζει ένα παιδί...
Η Χρυσή πάει στο μύλο για αλεύρι και ολη νυχτα χορευει με τα καρκαντζέλια...
και ένα γέρικο βόδι ζεσταίνει με την ανασα του ένα παιδι...
αυτά και άλλα πολλά θα πούμε..για να ονειρευτούμε...!!

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ,Ώρα 6.00 μ.μ , είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 17/12

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Νεανική Χορωδία του Κολλεγίου Ανατόλια
Δ/νει : Δήμητρα Ζησέκα

Φουαγιέ Χώρου Τεχνών, Ώρα 20.00, είσοδος ελεύθερη


Πέμπτη  18/12
- ''How Grinch stole Christmas''
''Πώς το Γκρίντς έκλεψε τα Χριστούγεννα''
μουσική αφήγηση
Με τη Μουσικοπαιδαγωγό Δήμητρα Μητρέντση

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ώρα 6.00μ.μ, είσοδος ελεύθερη


Παρασκευή   19/12


«Σονάτα για ένα βοσκό , ένα σκύλο , τρία πρόβατα και μία γκάιντα ».
Κουκλοθέατρο , από την ομάδα «Νίστα»

Είναι η φανταστική ιστορία της κατασκευής ενός αρχαίου μουσικού οργάνου ,της γκάιντας.
Διάφορα αστεία περιστατικά της καθημερινής ζωής ενός βοσκού με το σκύλο και τα πρόβατά του εκτυλίσσονται στην προσπάθειά τους για επιβίωση. Η αναζήτηση τροφής και η αναπάντεχη παρέμβαση ενός ( πεινασμένου επίσης ) «από μηχανής Θεού» θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη της γκάιντας.
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ώρα 6.00μ.μ, είσοδος ελεύθερη


Σάββατο   20/12

ω, STRINGLE BELLS !!!

Καθείς και το τραγούδι του! Τα Χριστούγεννα της μπάμπως και του τσέλιγκα. Τα Χριστούγεννα της Λολίτας. Του Γιάννη και της Μαίρης. Τα Χριστούγεννα της χοντρής που κάνει δίαιτα… Χριστούγεννα στην Ισπανία και την Αγγλία του 16ου αιώνα. Χριστούγεννα από τον Καύκασο, τη Θράκη, την Ικαρία.
Και μια αγκαλιά γεμάτη δώρα – γεμάτη τραγούδια.
Στο πνεύμα των  Χριστουγέννων,  μια γιορτινή συναυλία παρέα με τις STRINGLESS!
Μια ξεχωριστή παρέα, σε μια ξεχωριστή μέρα.

Μια εντελώς πρωτότυπη μουσική πρόταση όπου η φωνή και το ανθρώπινο σώμα, γίνονται οι πρωταγωνιστές, ή καλύτερα οι… πρωταγωνίστριες της μέρας.
.
Έξι κορίτσια , έξι γυναίκες, έξι Στρίγκλες
Οι «Stringless» είναι ένα φωνητικό είναι απλώς μια μεταγραφή των μουσικών οργάνων που συνοδεύουν μια μελωδία σε ήχο που μπορεί να παράγει το ανθρώπινο σώμα, είτε σαν πνευστό είτε σαν κρουστό.

Στην αγορά , Ώρα 12.00 το μεσημέρι(πεζόδρομος  Ιπποκράτους) είσοδος ελεύθερη


Κυριακή    21/12



«Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο»  από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, την Ορχήστρα Κιθαριστών Δημοτικού Ωδείου Βέροιας VeriArtisti  υπό την επιμέλεια του κ.Μπέκιου Λάμπρου και  τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας, υπό τη δ/νση του Αντώνης Βιγκάτο


Στην αγορά , Ώρα 12.00 το μεσημέρι(πεζόδρομος  Ιπποκράτους) είσοδος ελεύθερη


Δευτέρα    22/12
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
“Ο Καρυοθραύστης”
 από τους μαθητές τμ.πιάνου
 Πόπης Φιρτνίδου

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ώρα 6.00μ.μ, είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα    22/12
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή τμημάτων και συνόλων


Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ώρα 5.30μ.μ & 7.30μ.μ, είσοδος ελεύθερη



ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ