Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Φωτογραφίες και Αναμνήσεις
 
Παρουσιάζεται το ιστορικό λεύκωμα «Βέροια 1900-1975. Από την Οθωμανοκρατία ως τη Μεταπολίτευση. Φωτογραφίες και Αναμνήσεις», το οποίο εξέδωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) του Δήμου Βέροιας, τον Ιούλιο του 2014. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη έκδοση φωτογραφικού λευκώματος σχετικού με την νεότερη ιστορία της πόλης, την οποία ανέλαβε το νεοσύστατο τμήμα της Κ.Ε.Π.Α., το Κέντρο Τοπικής Ιστορίας & Πολιτισμού Βέροιας.

Στο ιστορικό λεύκωμα περιλαμβάνονται πάνω από 600 φωτογραφίες, που χρονολογούνται από το 1900 έως το 1975 και αποτυπώνουν διάφορες πτυχές της τοπικής ιστορίας. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από σημειώσεις επεξήγησης, ενώ η έκδοση εμπλουτίζεται με εισαγωγικά κείμενα, σε καθεμιά από τις τρεις ενότητές της, τα οποία παρουσιάζουν συνοπτικά όψεις της ιστορίας της πόλης, με σκοπό τη διευκόλυνση του αναγνώστη στη μελέτη του λευκώματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι η έκδοση είναι δίγλωσση και παρουσιάζεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας, ενώ τις μεταφράσεις έκανε η Αναστασία Γ. Ταναμπάση, MSc Ιστορίας και Υπ. Δρ. Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας.
Για το λεύκωμα θα μιλήσουν:
Paul Proctor (Photographer/Artist, Educator and Researcher)
Αναστασία Γ. Ταναμπάση, ΜSc (Υπ. Δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας)
Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας (Επιμελητής της έκδοσης) 

* Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών Βέροιας.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ