Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

  • 11:04 μ.μ.
  • Unknown

 Νέες ρηξικέλευθες αλλαγές εισάγονται τρεις εβδομάδες πριν τις δημοτικές και τέσσερις πριν τις ευρωεκλογές,.... με αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής και της κυβέρνησης για την προβολή των υποψηφίων.
Συγκεκριμένα, οι δημοσκοπήσεις θα μεταδίδονται ως και την Παρασκευή τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας των δύο αναμετρήσεων, καθώς καταργήθηκε η απαγόρευση του 15νθημέρου δημοσιοποίησης του από τα ΜΜΕ. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων της τελευταίας Παρασκευής ενδεχομένως να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην επιλογή των ψηφοφόρων.


Παράλληλα, η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε χθες στο υπουργείο εσωτερικών αποφάσισε  ότι ο χρόνος τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων για τις ευρωεκλογές, να κατανεμηθεί ως εξής: Το 40% με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις Ευρωεκλογές του 2009 και το  40% με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα στις Εθνικές Εκλογές του 2012. Το υπόλοιπο 20% θα κατανεμηθεί ισότιμα σε όσα κόμματα συμμετάσχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Απέσυρε η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων, την διάταξη που έδινε τη δυνατότητα απεριόριστων εμφανίσεων στα ΜΜΕ των επικεφαλής των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος ανακοίνωσε στη Βουλή ότι αναδιατυπώνει την επίμαχη τροπολογία απαλείφοντας την παράγραφο 5, η οποία αφορούσε τις εμφανίσεις των επικεφαλής των συνδυασμών (“σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες”).

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ