Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

 Η ανάδειξη του πολυπολιτισμικού και πολυθρησκευτικού χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης μέσα από ενιαία “πακέτα” δράσεων, που θα προωθούν τον ιστορικό και τον θρησκευτικό τουρισμό, είναι ένας από τους άξονες που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν οι προτάσεις για την επόμενη χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ. Γιατί τα επόμενα ευρωπαϊκά κονδύλια απαιτούν απόλυτα εξειδικευμένες και ανταγωνιστικές προτάσεις που στόχο θα έχουν την αξιοποίηση της χρηματοδότησης για ουσιαστική βιώσιμη ανάπτυξη και όχι την απλή απορρόφηση των κονδυλίων”.

Τις θέσεις αυτές, που αποτελούν ένα σημαντικό σκέλος του προγράμματος που έχει καταθέσει ο συνδυασμός “Πολίτες Μπροστά”, διατύπωσε η επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ και μέλη της διοίκησης.
Η κα Παυλίδου εξήγησε στον κ. Σαλτιέλ τη φιλοσοφία του αυτοδιοικητικού συνδυασμού υπογραμμίζοντας ότι “στόχος είναι να γίνει η περιφέρεια κτήμα του πολίτη, σε απόλυτη εναρμόνιση, άλλωστε, με την ευρωπαική λογική που προωθεί την Ευρώπη των περιφερειών.
Από την πλευρά του ο κ. Σαλτιέλ χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις προτάσεις που εκφράζουν οι “Πολίτες Μπροστά” και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι πρόκειται για μία καινούργια προσπάθεια από άφθαρτα πρόσωπα και με σοβαρό και ουσιαστικό λόγο. Παράλληλα αναφέρθηκε στα σχέδια για τη δημιουργία ενός μουσείου ολοκαυτώματος στον χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού και την πιθανότητα, ένα τμήμα του, να συμπεριληφθεί στην επόμενη χρηματοδότηση των ΕΣΠΑ καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.












ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ