Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Με εκδηλώσεις στη Νικομήδεια και το Μακροχώρι συνέχισε τους δημόσιους διαλόγους του ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. 
Τόσο στη Νικομήδεια όσο και στο Μακροχώρι, ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε ότι προτεραιότητα του θα είναι η στήριξη του πρωτογενή τομέα και η ολοκλήρωση βασικών υποδομών. Συγκεκριμένα είπε ότι ως δήμαρχος θα ορίσει αντιδημαρχία αγροτικής ανάπτυξης για να στηριχθεί τόσο η γεωργία όσο και η κτηνοτροφία. 

Επίσης τόνισε ότι ως δήμος θα συμβάλει στο να αποκτήσει το τοπικό ροδάκινο ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) για να διεκδικεί καλύτερες τιμές στην αγορά. Για τις βασικές υποδομές, επεσήμανε ότι θα ολοκληρωθεί η αποχέτευση σε όλη την ενότητα του Αποστόλου Παύλου.

Στη Νικομήδεια τέθηκαν από τους πολίτες η ανάδειξη του Νεολιθικού Οικισμού και ο καθαρισμός της Τάφρου 66 και ο κ. Βοργιαζίδης δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει πιέσεις τόσο στην αρχαιολογία για να αξιοποιηθεί ο Νεολιθικός Οικισμός όσο και προς την Περιφέρεια για να καθαριστεί η Τάφρος αλλά και για να μην πέφτουν σε αυτήν το καλοκαίρι ανεπεξέργαστα λύματα από τις βιομηχανίες. Στον κ. Βοργιαζίδη τέθηκαν και διάφορα ζητήματα καθημερινότητας και απαντώντας είπε τα θέματα αυτά θα βρίσκουν άμεσες λύσεις.

Στο Μακροχώρι, ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε τους κατοίκους ότι το έργο της αποχέτευσης θα ολοκληρωθεί εντός του 2014 ενώ το έργο της ύδρευσης μέσα στο 2015. Επίσης γνωστοποίησε ότι έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αντικατάσταση των οργάνων στις παιδικές χαρές του Μακροχωρίου.

Ο κ. Βοργιαζίδης ρωτήθηκε για το πρόβλημα που υπάρχει με τα νεκροταφεία του Μακροχωρίου (ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι για ταφή νεκρών) και απάντησε ότι ο υψηλός υδροφόρος ορίζοντας δημιουργεί δυσκολίες στην εξεύρεση κατάλληλης έκτασης για δημιουργία νέου κοιμητηρίου. Ο κ. Βοργιαζίδης δεσμεύτηκε όμως ότι χώρος θα βρεθεί και το πρόβλημα θα ξεπεραστεί. Στο Μακροχώρι συζητήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο τοποθέτησης υδρομέτρων (το ζήτησαν κάτοικοι για να μην γίνεται σπατάλη νερού το καλοκαίρι) και η μείωση δημοτικών τελών.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ