Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Το θέμα της υποστήριξης από τη Χρυσή Αυγή υποψήφιων Δημάρχων και των αντίστοιχων συνδυασμών, ξεπερνά τη πολιτική αντιπαράθεση στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα, αγγίζει τα όρια της δημοκρατίας, παραβιάζει τα αυτονόητα δικαιώματα του πολίτη, αναδεικνύει την ανεπάρκεια όσων αποδέχονται τέτοιου είδους στήριξη!
Μετά την εφαρμογή του μνημονίου, το μέγεθος της κρίσης, η πτώση των εισοδημάτων, η επιβολή από την Τρόικα συνθηκών που δεν θα ήταν ανεκτές σε οποιαδήποτε χώρα σε αυτή την έκταση, δημιούργησε μια εύλογη αντίδραση. Οι πολίτες θα ήθελαν να στείλουν τους πολιτικούς τους στο «πυρ το εξώτερον», αλλά επειδή δεν υπάρχει αυτή η επιλογή στα ψηφοδέλτια, ορισμένοι «αγανακτισμένοι» επιλέγουν τα ακραία κόμματα, τα οποία εμφανίζονται ως οι «σκληροί» τιμωροί του συστήματος!

Ουσιαστικά τα ακραία κόμματα τύπου «Χρυσή Αυγή», αποτελούν προϊόν του ίδιου του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, αποτελούν την «Χρυσή εφεδρεία» του συστήματος και χρησιμοποιούνται την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να σώσουν από τη συντριβή το ίδιο το κατεστημένο που υποτίθεται ότι αντιμάχονται!
Η υπόθεση «Μπαλτάκου» καθιστά αυταπόδεικτη τη σχέση Χρυσής Αυγής – Νέας Δημοκρατίας & ΠΑΣΟΚ, όμως το γεγονός αυτό δεν προκάλεσε κανένα απολύτως τριγμό στη συγκυβέρνηση, ούτε και από τη Χρυσή Αυγή είδαμε κάποια αντίδραση, τα «συνεταιράκια» το κατάπιαν  σα να μη συμβαίνει τίποτα, ούτε είναι τυχαίο ότι πέρασε στα «ψιλά» του καθεστωτικού τύπου.
Η στήριξη λοιπόν της Χρυσής Αυγής προς τα φιλοκυβερνητικά ψηφοδέλτια δεν είναι τυχαία, όλα βαδίζουν σύμφωνα με τις επιταγές του διευθυντηρίου, η «γραμμή» είναι δεδομένη και όλα λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες.
Η στήριξη ντόπιου μεγάλο - στελέχους της Χρυσής Αυγής, προς τον συνδυασμό του κ. Καραπαναγιωτίδη, δεν είναι απλά η «στήριξη ενός συμπολίτη», όπως αυτάρεσκα δηλώνει ο κ. Καραπαναγιωτίδης, αποτελεί την υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταξύ των «συστημικών» και των γιαλαντζί «αντισυστημικών»!
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κανένα κόμμα, που το κάθε στέλεχος κάνει του «κεφαλιού» του, αντίθετα επικρατεί «στρατιωτική» πειθαρχία στους κόλπους της, και δεν το κρύβουν άλλωστε, οι εντολές είναι υποχρεωτικές και απαραβίαστες!
Το ζήτημα όμως,  δεν έγκειται στη Χρυσή Αυγή και στις επιλογές της, αυτό   προκαλεί απέχθεια και δυσανεξία τους δημοκρατικούς πολίτες, το ζήτημα έγκειται στην οφειλόμενη υγιή πολιτική αντίδραση του κ. Καραπαναγιωτίδη, την οποία δυστυχώς δεν είδαμε, και που δυστυχώς γι΄αυτόν το αντιλήφθηκε το σύνολο των δημοκρατών του Δ. Βέροιας.  
Αλήθεια κ. Καραπαναγιωτίδη δεν σας τρομάζει,  όταν το κορυφαίο στέλεχος του ναζιστικού κόμματος στο νομό μας, ο άνθρωπος που εσείς αποδεχτήκατε τη στήριξη – ως «στήριξη ενός συμπολίτη» -  κάλεσε τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Μπέκη να απαντήσει στο άκρως προσβλητικό και ρατσιστικό ερώτημα «αν είναι Βλάχος που μιλάει ελληνικά ή Έλληνας που μιλάει βλάχικα», σημειώνοντας μάλιστα με σκωπτικό τρόπο, ότι ο ίδιος «ξέρει την απάντηση»! Χθες ήταν οι Εβραίοι Μάρτυρες του Ολοκαυτώματος, σήμερα είναι οι μετανάστες - και όχι μόνο - που δολοφονούνται από τα «Τάγματα Εφόδου» των υποστηρικτών σας, τώρα απειλούνται οι συνάνθρωποί μας που μιλούν Βλάχικα, αύριο μήπως έρχεται η σειρά όσων μιλούν την Ποντιακή !
Δυστυχώς τη μορφή του κτήνους όχι μόνο δεν την αναγνωρίσατε, αλλά την αποδεχτήκατε ως σύμμαχο!

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ