Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

  • 12:50 μ.μ.
  • Unknown
Σε μια εποχή καθοριστικών αλλαγών σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και της οικονομικής ζωής της χώρας, οι φαρμακοποιοί αναζητούν διεξόδους από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα για την επιβίωση του κλάδου και την επόμενη ημέρα των φαρμακείων.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ρευστότητας των πραγμάτων και έντονης ανησυχίας για το μέλλον, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος το PHARMA point, τον διαχρονικό φαρμακευτικό θεσμό της Βόρειας Ελλάδας, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η εταιρεία MSD.
Με δεδομένο ότι η αναζήτηση λύσεων για θέματα που αφορούν στα φαρμακεία επεκτείνεται πλέον στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον, το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Η φαρμακευτική περίθαλψη στην Ευρώπη της κρίσης»

Κεντρική στιγμή του συνεδρίου αποτελεί το στρογγυλό τραπέζι για τη φαρμακευτική περίθαλψη στις «μνημονιακές» χώρες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα. Εκπρόσωποι των Εθνικών Φαρμακευτικών Συλλόγων Ισπανίας, Πορτογαλίας, Κύπρου και Ελλάδαςθα δώσουν δυναμικό «παρών» στο PHARMA point, προκειμένου να παρουσιάσουν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, εν μέσω κρίσης, στις χώρες τους, και ειδικότερα στον χώρο του φαρμακείου, να συζητήσουν τυχόν διαφορές και ομοιότητες, και να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των φαρμακείων.
Το ίδιο βράδυ, όπως κάθε χρόνο, θα γίνει η επίσημη ανοικτή τελετή του PHARMA point, όπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα καλωσορίσει τους συνέδρους και τους φίλους του συλλόγου. Στην τελετή θα κληθούν να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, της πανεπιστημιακής κοινότητας, της φαρμακευτικής αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου. Κατά τη διάρκειά της θα τιμηθούν φαρμακοποιοί που έχουν διακριθεί για το κοινωνικό έργο και το ήθος τους, καθώς και θα απονεμηθούν οι υποτροφίες στα παιδιά των φαρμακοποιών-μελών του ΦΣΘ που εισήχθησαν σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα του συνεδρίου έχουν κληθεί να μιλήσουν η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, κα Μαρία Σκουρολιάκου, και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτριος Κοντός, ενώ, παράλληλα, θα γίνει συζήτηση-παρουσίαση του Επαγγελματικού Ταμείου Φαρμακοποιών.    
Τέλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λειτουργήσει έκθεση όπου οι εταιρείες-εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα για πιο ουσιαστική επαφή με χιλιάδες φαρμακοποιούς και συμμετοχή στην προσπάθεια τόνωσης της φαρμακευτικής αγοράς.
Χορηγοί επικοινωνίας: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, Φαρμακευτικό Δελτίο, Pharmacorner, PharmaTeam, Farmakopoioi

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ