Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

  • 10:35 π.μ.
  • Unknown
Ποδοσφαιρικός αγώνας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων   Η Μικτή Ποντίων Παλαιμάχων θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004 σε αγώνα υπέρ της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Διοργάνωση: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος-Απόλλων Καλαμαριάς.

Θα τιμηθούν 14 Ποντιακοί Ποδοσφαιρικοί Θρύλοι.

Είσοδος 10 ευρώ.

Δευτέρα 13 Μαϊου στις 17:00 στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Προπονητές: Χρήστος Τερζανίδης και Γιαννης Τοπαλίδης.

 
           93 χρόνια μετά, οι απόγονοι των γενοκτονηθέντων Ποντίων στο πρόσωπο καταξιωμένων Διεθνών Ποδοσφαιριστών  βρίσκουν ηθική δικαίωση καθώς η θρυλική αθλητική εμφάνιση με τις οριζόντιες άσπρες και γαλάζιες γραμμές με το γράμμα Π στην μέση, που συμβολίζει τον  Πόντο με τις οποίες κρεμάστηκαν οι αθλητές του Κολλεγίου της Μερτζιφούντας στην Αμάσεια του Πόντου το 1921 από τους Κεμαλικούς, ξανάρχονται στο προσκήνιο .
      Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και ο Απόλλων Καλαμαριάς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού διοργανώνουν από κοινού τον μεγάλο ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των Ποντίων Επιλέκτων και της εθνικής ομάδας  πρωταθλήτριας του  Euro 2004 στην Πορτογαλία.
       Ο αγώνας θα λάβει χώρα την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 και ώρα 17.00 στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αποτελεί μια ελάχιστη απότιση φόρου τιμής στους 353.000 αθώους που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια της Γενοκτονίας.
       Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ως δίδυμα αδέρφια μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη, παράλληλα όμως μπορούν να γίνουν και οι διάκονοι της μνήμης η οποία δεν έχει ως σκοπό την εκδίκηση αλλά τον σεβασμό στα θύματα.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ