Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012


Γυρίζοντας στους δρόμους της πόλης το πρωί των Χριστουγέννων, η εικόνα που αντίκριζε κάποιος ήταν αποκαρδιωτική. Στοίβες σκουπιδιών είχαν καταλάβει κάθε σημείο γύρω από τους κάδους και τα καλάθια απορριμμάτων της πόλης.
 Μάλιστα, σε συγκεκριμένα σημεία τα απορρίμματα είχαν σκορπίσει μέχρι το οδόστρωμα ή ακόμα και πάνω στο νέο-φυτεμένο γρασίδι στις οδούς Ελιάς και Ανοίξεως.  
Αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα τελευταία δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων τόσο στο αστικό κέντρο όσο και στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βέροιας, η εικόνα αυτή πρέπει να μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο.
Πρέπει να σταθούμε όλοι αυτοκριτικά και να αναλογιστούμε τις προσωπικές μας ευθύνες. Η εύκολη και «βολική» λύση είναι να κάνουμε κριτική προς πάσα κατεύθυνση, μετακυλώντας κάθε φορά την ευθύνη κατά το δοκούν.
Ωστόσο, οφείλουμε πρωτίστως να δώσουμε μια πειστική απάντηση στους εαυτούς μας στο απλό ερώτημα πώς είναι δυνατόν μόλις λίγες ώρες μετά την τελευταία βάρδια αποκομιδής να δημιουργήσαμε αυτή την εικόνα στην πόλη μας που προφανώς δεν τη νοιώθουμε σαν  «σπίτι μας».
Η προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί ταυτόχρονη ένδειξη σεβασμού προς τους ίδιους τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας.
Με την έλευση του νέου χρόνου, ας κάνουμε λοιπόν μια καινούρια αρχή, αλλάζοντας τις καθημερινές μας συνήθειες. Ας αγαπήσουμε περισσότερο την πόλη μας, προστατεύοντας το περιβάλλον όπου καθημερινά περνάμε το μεγαλύτερο χρόνο της επαγγελματικής και κοινωνικής μας ζωής. Η «αλλαγή» είναι στα χέρια μας!ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις 7 το πρωί των Χριστουγέννων, με το «χρόνια πολλά» αντικρίσαμε αυτή την εικόνα στο κέντρο της Βέροιας

Παραμονή Χριστουγέννων βράδυ, μήπως είναι η καταλληλότερη μέρα του χρόνου για να ξεφορτωθούμε ένα στρώμα (ριγέ);

   
Το γκαζόν της οδού Ελιάς, είχε φυτευτεί την προηγούμενη ημέρα…
Έγινε και ενημερωτική εκστρατεία που υποδείκνυε πως, που και πότε πετάμε τα κουτιά αλλά εμείς…
Οι κάδοι είναι άδειοι. Ωστόσο, δε μας «βόλευε» να ανοίξουμε το καπάκι

Παρά το κρύο, κάποιοι φοβήθηκαν πως αν κρατούσαν τα σκουπίδια για ένα βράδυ στο μπαλκόνι τους θα βρωμούσαν… βρώμισαν λοιπόν την πόλη

Λίγα μέσα, λίγα έξω και ας υπήρχαν άλλοι άδειοι κάδοι στα 2 μέτρα…Τα μαγαζιά μας περιμένουν αυτές τις μέρες να κινηθούν και από τους επισκέπτες. Ποιος επισκέπτης όμως θα πλησίαζε;

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ