Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012


Η ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον πανελλαδικό  εορτασμό της Πανσελήνου που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού/Γενική Γραμματεία Πολιτισμού και σας προσκαλεί να απολαύσουμε το Γαλάζιο Φεγγάρι του φετινού Αυγούστου (31-08-2012). Θα σας υποδεχτούμε με χαρά  στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της εφορείας μας:
Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου. Ώρα 20:30
(συνδιοργάνωση με τον Δήμο Έδεσσας).

‘’Φεγγαρόλουστες Διαδρομές στην Αρχαία Έδεσσα’’

Θέατρο Σκιών Γιάννη Χατζή:  ‘’Όνειρο σε φεγγαράδα’’.
Παρατήρηση Ουράνιων Σωμάτων με τηλεσκόπιο, με την καθοδήγηση του  Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.Πέλλα. Αρχαιολογικός Χώρος. Ώρα 22:00.
(συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πέλλας).

‘’Πανσέληνος στην Αρχαία Πέλλα’’

Συναυλία με το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής  Ex Oriente  Lux που θα παρουσιάσει τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου.Μίεζα. Σχολή Αριστοτέλους. Ώρα 22:00.
(συνδιοργάνωση με τα Εικαστικά Εργαστήρια Δήμου Νάουσας και τον
Σύλλογο για τη διάδοση των Εικαστικών Τεχνών Νάουσας)

‘’Πανσέληνος στη Σχολή του Αριστοτέλη’’

Κουαρτέτο τζαζ/έθνικ μουσικής  και Εικαστική Εκδήλωση.Βεργίνα. Αύλειος Χώρος Μουσείου των Βασιλικών Τάφων. Ώρα 22:00
(συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΑ Δήμου Βεροίας)

‘’Πανσέληνος στις Αιγές’’

Τραγούδια της Θάλασσας από εννεαμελές σχήμα παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής (φωνή, κιθάρα, ούτι, κρητική λύρα, τζουράς, μπάσο, μπουζούκι, ακορνεόν, κρουστά, πλήκτρα), με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας Μελίκης.

Η προσέλευση του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της ΙΖ’ ΕΠΚΑ που θα παραμείνουν ανοιχτά θα είναι ελεύθερη.Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Αγγελική Κοτταρίδη
Αρχαιολόγος

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ