Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012


Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το κοινό γεμίζοντας ασφυκτικά το Δημοτικό θέατρο Κορίνθου στην πρώτη παρουσία του "Προμηθέα" στο 10ο Φεστιβάλ Θεάτρου Κορίνθου τη Δευτέρα 6 Αυγούστου. Η Κεντρική Σκηνή του συλλόγου συμμετείχε με το έργο "Ο Πειρασμός" του Γ. Ξενόπουλου 
Η παρουσία μας αυτή στο φεστιβάλ συνδυάστηκε και με μια μεγάλη επιτυχία, την απονομή του βραβείου του Α' Ανδρικού Ρόλου στον Διονύση Καρολίδη για το ρόλο του Νίκου στο έργο.
Οι ομάδες που πήραν μέρος στο Φεστιβάλ ήταν οι:
                Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα
                Θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου
                Δημοτικό Θέατρο Ίλιου Αττικής
                Θεατρικό Εργαστήρι «Ρένδια Λέξις» Δήμου Νίκαιας-Ρέντη
                Θεατρική Ομάδα «Χορομανία» Ιεράπετρας Κρήτης
                Θεατρική Ομάδα Λυμπιών Κύπρου «Παράβαση»
                Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια»
                Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Αιτωλικού
              ΠΓΣ "Ο Προμηθέας"
                Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας"
Αναλυτικά για τα βραβεία του φεστιβάλ μπορείτε να ενημερωθείτε στη σελίδα του κορινθιακού θεάτρου: korinthiakotheatro.blogspot.com
Ήμασταν ο μοναδικός σύλλογος από Β. Ελλάδα και οι μοναδικοί ερασιτέχνες ηθοποιοί και συντελεστές μια και τα υπόλοιπα σχήματα ήταν Δημοτικές θεατρικές ομάδες με επαγγελματίες συντελεστές τις περισσότερες φορές. Γι' αυτό και ήταν άθλος για τον σύλλογο μας η πραγματοποίηση της συμμετοχής αυτής με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν σ' αυτό το ταξίδι καθώς και τους οργανωτές του Φεστιβάλ που με τη φιλοξενία τους μας έκαναν να νιώσουμε "σα στο σπίτι μας".
Ο σύλλογος μετά την επιστροφή στη Βέροια συνεχίζει να παρουσιάζει στο κοινό της Ημαθίας το έργο δίνοντας παραστάσεις στο Ξηρολίβαδο, την Αλεξάνδρεια, τη Λευκόπετρα, την Αγία Τριάδα και θα κλείσουμε τη φετινή χρονιά με μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ