Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012


 ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ

Η άμεση αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας στον οικισμό των Αθιγγάνων στην περιοχή “Ροδίνα” Ζερβοχωρίου μετά τα δυσάρεστα επεισόδια που σημειώθηκαν πρόσφατα, αποφασίσθηκε στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τετάρτης (18/7) στο πρώην δημαρχείο Αγγελοχωρίου, με τη συμμετοχή του Αστυνομικού Δ/ντή Κ. Μακεδονίας, Στρατηγού κ. Παρ. Μαραπίδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ειρηνούπολης κ. Γιώργος Βασιλείου, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Ζερβοχωρίου κ. Χριστίνα Τσαλίλη, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγγελοχωρίου κ. Πετρούλα Νησιώτη, ο Δ/ντής Αστυνομίας Ημαθίας κ. Μπόλος, ο Δ/ντής του Α.Τ. Νάουσας κ. Κουτσιούμπας, ο Δ/ντής Ασφαλείας Νάουσας κ. Ορδουλίδης και ο Προϊστάμενος της Δημ. Αστυνομίας κ. Ιωαννίδης.
   Ο κ. Καραμπατζός τόνισε την αποφασιστικότητα το Δήμου να αποκατασταθεί άμεσα η τάξη και η ηρεμία στην περιοχή με συγκεκριμένα μέτρα και παρεμβάσεις σε συνεργασία με την Αστυνομία. Καταδίκασε τις ενέργειες βίας και τις ακρότητες που σημειώθηκαν, λέγοντας «οι νόμιμοι αθίγγανοι που είναι δημότες του Δήμου μας, θα παραμείνουν στον οικισμοί, αλλά όλοι οι παράνομοι θα φύγουν οριστικά. Έχουμε καθήκον η Αστυνομία και ο Δήμος να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών, την τήρηση του νόμου και τα δικαιώματα όλων των συνδημοτών μας».
Ο κ. Μαραπίδης, είπε ότι η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση για να αποτραπούν τα επεισόδια που είχαν περιορισμένη έκταση και υλικές μόνο ζημιές. Υπογράμμισε ότι η ασφάλεια των πολιτών και η τήρηση της τάξης είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας. Σημείωσε ότι θα ενταθεί η αστυνόμευση της περιοχής και ότι για τις αξιόποινες πράξεις που σημειώθηκαν, σχηματίζεται δικογραφία και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. 

Στη σύσκεψη επίσης, ακούστηκαν οι απόψεις της κ. Παπαδοπούλου και της κ. Ψαθά οι οποίες κατοικούν στον οικισμό και συμφωνήθηκε να πρυτανεύσει η ειρηνική συμβίωση και από τις δύο πλευρές, αφού το ζητούμενο είναι η ειρηνική επίλυση των προβλημάτων, χωρίς βία και ακρότητες. 
Τα άμεσα μέτρα που αποφασίσθηκαν είναι:
1. Καταγραφή από τις υπηρεσίες του Δήμου και της Δ.Ε. Ειρηνούπολης των νόμιμων, αλλά κυρίως των αυθαίρετων και παράνομων κατασκευών του οικισμού (παράγκες, παραπήγματα, κοτέτσια κλπ.), διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 20/7/2012.
2. Από την Δευτέρα 23/7/2012 συνεργεία και μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Π.Ε. Ημαθίας θα ξεκινήσουν την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών και των υλικών που ρυπαίνουν, καθώς και τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης στο περιβάλλον της περιοχής. 
3. Αστυνόμευση της περιοχής από άνδρες της Αστυνομίας, ώστε να προστατεύεται η τάξη και ασφάλεια των πολιτών και των νόμιμων κατοίκων του οικισμού. 
Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε επίσκεψη στον οικισμό για τον επί τόπου συντονισμό των εργασιών που θα γίνουν.
Από το Γραφείο Τύπου       

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ