Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012


Σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική πολιτική και την εθνική στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής υπαίθρου, από την καρδιά της Μακεδονίας, την Ημαθία, την Παρασκευή 8 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του αγροτικού συνεταιρισμού VENUS στη Βέροια.
Σ’ ένα χώρο που συμβολίζει την επιτυχημένη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την εξαγωγική μεταποιητική βιομηχανία, τομείς που αποτελούν θεμέλιους λίθους στην οικοδόμηση του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, ο Ε. Βενιζέλος επέλεξε να σηματοδοτήσει την στροφή από την «Ελλάδα της υπανάπτυξης» στην «Ελλάδα της Δημιουργίας».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν αγρότες, συνεταιριστές, εκπρόσωποι παραγωγών, νέοι αγρότες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, παρουσιάζοντας τις δικές τους εξειδικευμένες θέσεις και προσωπικές εμπειρίες σχετικά με τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στις βάσεις της καινοτομίας και της πρωτοτυπίας.
Συγκεκριμένα, βασικοί συνομιλητές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν οι:
1.     Αγγελόπουλος Νίκος, Πρόεδρος Νέων Αγροτών Ημαθίας
2.     Κουλτσάκης Ευάγγελος, παραγωγός του φυκιού Σπιρουλίνα (Σέρρες)
3.     Κουτλιούμπας Νίκος, Πρόεδρος ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού
4.     Κόμνος Δημήτρης, κτηνοτρόφος, Ιερισσός
5.     Κριτίδης Θέμης, συνεταιριστής ομάδας παραγωγών ροδάκινου Προφήτη Ηλία Πέλλας
6.     Μαυρούδης Μητσούδης, πρότυπη μονάδα καλλιέργειας (Θεσσαλονίκη)
7.     Μπατιάνης Ευθύμιος, γεωπόνος –οινολόγος, Υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη)
8.     Πασαλίδης Γιάννης, αντιπόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέστου
9.     Τσαφτάρης Θανάσης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σε ό,τι αφορά την Ημαθία, μεταξύ άλλων τέθηκαν τα ζητήματα της αξιοποίησης της Λαχαναγοράς στην περιοχή της Κουλούρας, της μετατροπής του Στρατιωτικού Αεροδρομίου της Αλεξάνδρειας σε διεθνή εμπορικό – διαμετακομιστικό κέντρο, της ανάπτυξης τοπικών δημοπρατηρίων, της ίδρυσης εξειδικευμένων Λυκείων/Κολλεγίων για την εκπαίδευση των αγροτών.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος δέχτηκε δύο  ερωτήματα από το κοινό αναφορικά με το μέλλον του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ και την προώθηση της καλλιέργειας – παραγωγής της Στέβια, απαντώντας ότι «για να σωθεί η αγροτική βιομηχανία, θα πρέπει να την απαλλάξουμε από την ιδιοκτησία των τραπεζών. Δε σημαίνει ότι πρέπει να κλείσει η ΕΒΖ, θα μπορούσε να αναλάβει την παραγωγή Στέβιας, η οποία είναι μια εναλλακτική καλλιέργεια για αρκετό κόσμο».
Τον κ. Βενιζέλο συνόδευαν στην Ημαθία η κ.Φώφη Γεννηματά και ο κ.Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, Τάσος Σιδηρόπουλος, Θανάσης Γικόνογλου, Δώρα Μπαλτατζίδου, Θούλη Σιδηροπούλου και Φιλιώ Καρανικολοπούλου, καθώς επίσης και οι Γιάννης Δριβελέγκας (Χαλκιδική), Πάρις Κουκουλόπουλος (Κοζάνη), Θεοδώρα Τζάκρη (Πέλλα), Χατζηαντωνίου Χρήστος (Πέλλα), Μάρκος Μπόλαρης (Σέρρες), Μιχάλης Τζελέπης (Σέρρες), Θανάσης Παπαγεωργίου (Πιερία), ο Γραμματέας της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ Κ.Μακεδονίας κ. Γιώργος Γεράκης και οι Γραμματείς των Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής. Από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέστησαν οι Μούρνος Δημήτρης (Περιφερειακός Σύμβουλος), Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη (Δήμαρχος Βέροιας), Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.

ΓΙΑ ΤΗ Ν.Ε. - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ