Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012


Η Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου ήταν προσκεκλημένη εισηγήτρια στο συμπόσιο «Εναλλακτικές ποικιλίες-Alternative Varieties» που έγινε στις 19 Ιούνη στο Portland του Oregon και διοργανώθηκε από την Αμερικανική Ένωση για την Οινολογία και την Αμπελουργία (ASEV).
Στο συμπόσιο αυτό κλήθηκαν 3 εισηγητές από τις θερμές χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία-Σικελία) για να παρουσιάσουν τις σημαντικότερες οινοποιήσιμες ποικιλίες της χώρας τους μπροστά σε ένα κοινό 300 ατόμων (καθηγητές του πανεπιστημίου του Davis, αλλά και άλλων Πανεπιστημίων της Αμερικής, φοιτητές, αμπελουργοί, οινοποιοί). Το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε γευστική δοκιμή κρασιών από τις χώρες των εισηγητών του Συμποσίου. 
Από την Ελλάδα δοκιμάστηκαν το Ασύρτικο 2011 του Σιγάλα από τη Σαντορίνη, το Μοσχοφίλερο 2011 του Σκούρα από τη Μαντινεία, η Μαλαγουζιά 2010 του Γεροβασιλείου από την Επανωμή, το Αγιωργήτικο του Τσέλεπου (Δριόπη) 2007 από τη Νεμέα και το Ξινόμαυρο 2008 της Αργατίας από τη Νάουσα. Οι κριτικές ήταν πολύ θετικές για όλα τα κρασιά της δοκιμής.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ