Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011


Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δ. Βέροιας

«Σήμερα, τα σκουπίδια του Δήμου Βέροιας μεταφέρονται στην Κοζάνη με ένα οικονομικό κόστος που το πληρώνουμε όλοι. Η συμμετοχή του πολίτη είναι η σπουδαιότερη παράμετρος προκειμένου να μειωθεί αυτό το κόστος αλλά και να αλλάξει η εικόνα του Δήμου μας, ενός Δήμου που με σημείο αναφοράς τη Βεργίνα, τον ιστορικό χώρο των Αιγών, έχει εκατοντάδες επισκέπτες. 


Ό, τι βλέπουν και προσλαμβάνουν οι επισκέπτες μας στο χώρο αυτό, χαρακτηρίζει εμάς τους ίδιους. Οι απογοητευτικές συνήθειες όλων για πολλά χρόνια χρειάζονται χρόνο για να αλλάξουν αλλά και συνεργασία. 
Έχει υποχρέωση ο πολίτης να δώσει το «παρών». Όλοι να είμαστε παρόντες, ως μοναδική λύση. Όμως από συνεργασία πως πάμε; Στόχος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα ως αρμόδιος για την ανακύκλωση ήταν και παραμένει τα ανακυκλώσιμα υλικά να είναι περισσότερα από εκείνα που πληρώνουμε για να μεταφέρονται με κόστος. Με μεγάλα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού και τεχνικού εξοπλισμού, επιμένουμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Το πρόβλημα όμως είναι η συνέχεια.

Ο Δημότης έχει δικαίωμα να ξέρει τι γίνεται με αυτή τη διαδικασία. Η συνηθισμένη τακτική είναι να κρύβουμε οτιδήποτε δεν πάει καλά και να ωραιοποιούμε ή να μεγαλοποιούμε το δευτερεύον. Σήμερα λοιπόν, όταν μαζεύονται τα ανακυκλώσιμα καταλήγουν στο χώρο συγκέντρωσης στον Αλιάκμονα, δίπλα από τη χωματερή. Οι φωτογραφίες δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο αυτό. Ντροπή και μόνο ντροπή. Αυτό που βλέπετε είναι η άρνηση συνεργασίας από μέρους του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) και ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο κ. Παπαποστόλου. Είναι μάταιο να προσπαθείς από τη μια να πείσεις τον πολίτη να αλλάξει νοοτροπία και από την άλλη να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ο ΕΣΔΑ υπέγραψε συμβάσεις και συμφωνίες και αυτός είναι υπεύθυνος για τη συγκέντρωση και τη μεταφορά. Σήμερα τα ανακυκλώσιμα απορρίπτονται είτε μέσα στο δρόμο, είτε μέσα στα χώματα και στα χαλίκια. Πλήρης αδιαφορία και εγκατάλειψη. Χαμένος κόπος και αξιοπιστία.

Με λίγα λόγια η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Μια παράνομη και άθλια εικόνα που προσβάλει και εμπαίζει τους Δημότες. Μετά από τις αναφορές στα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες και την εκνευριστική αδιαφορία από μέρους του ΕΣΔΑ, ο πολίτης έχει δικαίωμα να μάθει. Σε περίπτωση νέου προστίμου στον ΕΣΔΑ θα πληρώσει και ο Βεροιώτης σε ό, τι του αναλογεί και αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν είναι δίκαιο, άλλος να ευθύνεται και σε άλλες πλάτες να φορτώνονται τα βάρη.

Στοιχειώδης συναίσθηση πολιτικής ευθύνης επιβάλλει την ανάδειξη του παρόντος θέματος.  Είναι αδιάφορο εάν τέτοιες αναφορές πλήττουν τον οποιονδήποτε. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, ιδιαίτερα η Διοίκηση και ο υποφαινόμενος. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό γιατί το χρειάζεται επειγόντως και πρωτίστως ο τόπος μας. Δεν μας αξίζει αυτή η κατάσταση. Η παρούσα Δημοτική Αρχή αλλά και ο γράφων ως αρμόδιος επί των θεμάτων Καθαριότητας, δεν θα σταματήσει ούτε να αγωνίζεται αλλά ούτε και να καταλογίζει τις κατά περίπτωση ευθύνες, προς όποιον κι αν αυτές απευθύνονται».

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ