Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011








Αρ. Πρωτ.     3302                                                  ΑΘΗΝΑ  5η Σεπτεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τα θέματα του Περιφερειακού Τύπου, κ. Άγγελο Τόλκα είχαν την Πέμπτη 1-9-2011, το απόγευμα, ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του γραφείου του κ. Υφυπουργού. Παραβρέθηκαν οι Γεν. Γραμματείς του υπουργείου, κ.κ. Πετρουλάκης και Στεφάνου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στις δύο περίπου ώρες που διήρκησε η σύσκεψη 

συζητήθηκαν τα ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των εβδομαδιαίων περιφερειακών εφημερίδων, προεξάρχοντος του μείζονος ζητήματος της ατέλειας των ΕΛ.ΤΑ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΙΕΤ  ανέπτυξαν ενδελεχώς το θέμα με σαφή και τεκμηριωμένο λόγο, καθώς και τα αξεπέραστα προβλήματα που δημιουργούνται από τις αυξήσεις στα ΕΛ.ΤΑ.

Τόσο ο κ. Τόλκας, όσο και οι δύο Γεν. Γραμματείς δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν το ζήτημα, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα και να υπάρξει σειρά συναντήσεων με την Ε.Ι.Ε.Τ. Κοινή διαπίστωση όμως είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διατήρησης της ατέλειας. Δεσμεύτηκαν επίσης ότι θα προωθήσουν την τροπολογία για την άμεση πληρωμή των καταχωρήσεων από τους Δήμους, αφού πρώτα η ΕΙΕΤ διαβουλευτεί με την ΚΕΔΚΕ.

Πριν την συνάντηση ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι επισκέφθηκαν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και συζήτησαν με στελέχη του ταμείου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι από την έλλειψη συμβαλλόμενων γιατρών και φαρμακείων. Αίτημα της ΕΙΕΤ είναι η υπογραφή σύμβασης με τουλάχιστον ένα γιατρό και ένα φαρμακείο στην έδρα κάθε περιφερειακής ενότητας.  

 Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οργανώνει αύριο Τρίτη (6-9-2011) σύσκεψη με αντικείμενο την ενημέρωση για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 21-7-2011. Την ΕΙΕΤ έχει κληθεί να εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Φάνης Ζουρόπουλος.
 
Επίσης την Πέμπτη 1-9-2011 συνεδρίασε το Δ.Σ. των ΕΛ.ΤΑ. και εξέτασε το αίτημα μας για προσφορά τιμής προκειμένου να συνεχίσουν τα μέλη μας την αποστολή των φύλλων τους μέσω ταχυδρομείου μετά την διακοπή της ατέλειας.

Το Δ.Σ. αποφάσισε την τιμή των 0,265 ανά φύλλο αντί του 0,095 που ίσχυε πριν. Δηλαδή μας χρεώνει το κόστος που αναλογούσε σε εμάς συν την ατέλεια που μας πλήρωνε η ΓΓΕ. Η προσφορά θα ισχύσει όταν θα αποφασίσει το υπουργείο ποιος θα είναι ο ακριβής αριθμός των φύλλων που θα μας επιδοτεί, οπότε και θα ξανασυζητήσουμε με τα ΕΛ.ΤΑ. περαιτέρω μείωση, που θα έχει σχέση με τον αριθμό των φύλλων που θα διακινούμε. Μέχρι τότε η διακίνηση θα γίνεται με το καθεστώς που ισχύει από 1η Αυγούστου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει χρήση της προσφοράς ο κάθε εκδότης είναι να ίσχυε γι’ αυτόν η ατέλεια πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.....................

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ