Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011


20 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα

Η «Οδύσσεια» του Κομέλ και της Ζεϊνάμπ από το Αφγανιστάν έχει πρωταγωνιστές 2 παιδιά που βρέθηκαν στη χώρα μας, έχοντας χάσει τη μητέρα τους σε έναν από τους ενδιάμεσους σταθμούς της παράνομης διακίνησής τους, από την πατρίδα τους σε έναν καλύτερο τόπο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας καλεί να κατεβάσετε και να προβάλλετε ρεπορτάζ για την παραμονή τους στην Ελλάδα καθώς και όλη τη διαδικασία μέχρι την επιστροφή των 2 παιδιών στην μητέρα τους.

Σύντομο ιστορικό:


Στις 19 Αυγούστου 2010 έφτασαν στο σπίτι μας, στην Αρχαία Κόρινθο, 2 αξιαγάπητα παιδιά από το μακρινό Αφγανιστάν, ο Κομέλ  (10 ετών) και η Ζεϊνάμπ (7ετών). Τα παιδιά μαζί με την μητέρα τους στερήθηκαν  την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Στο δρόμο για την Ελβετία και περνώντας παράνομα από την χώρα μας, η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους καθώς η μητέρα έχασε από την αγκαλιά της τα δύο της αγγελούδια.

Τα παιδιά βρήκαν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, στα οποία διέμεναν και άλλοι συμπατριώτες τους.  Στην πορεία η ζωή τους χαμογέλασε και τους έφερε στο «χαμόγελο του παιδιού»

Ο Κομέλ και η Ζεϊνάμπ ενσωματώθηκαν αμέσως στην μεγάλη οικογένεια του Χαμόγελου και συγκεκριμένα στο σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου όπου όλα τα παιδιά, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές  του σπιτιού τους υποδέχθηκαν και αγκάλιασαν  με αγάπη και στοργή. Τα παιδιά παρέμειναν μαζί μας συνολικά τρεις μήνες.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την επανένωση της οικογένειας κατέβαλε τεράστια προσπάθεια και ανέπτυξε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες,  την Ελβετική Πρεσβεία στην Ελλάδα και τον Ερυθρό Σταυρό στην Ελβετία  προκειμένου να ετοιμαστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να εκδοθεί visa για τα  2 ανήλικα αδέλφια.

Στις 4 Νοεμβρίου 2010 τα παιδιά αναχώρησαν για Ελβετία με συνοδό  Κοινωνική Λειτουργό μας, η οποία και τα παρέδωσε σε Κοινωνική Λειτουργό του Ερυθρού Σταυρού Ελβετίας. Δεν είναι μόνο ο Κομέλ και Ζεϊνάμπ. Αντίστοιχα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ενεργήσει και σε άλλες περιπτώσεις παιδιών που βρέθηκαν στη χώρα μας παράνομα.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Blogger templates

GreekBloggers.com
Menu :

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ